Compromís nega manipulació de menors en la Trobada de la Vall, però condemna les pintades

0
500
Cartells pintats amb imatges de la consellera de Cultura MJ Català, i el candidat d'UPyD Toni Cantó
Cartells pintats amb imatges de la consellera de Cultura MJ Català, i el candidat d’UPyD Toni Cantó

El col·lectiu de Compromís de la Vall d’Albaida, davant la polèmica sobre les pintades d’imatges de polítics del PP i d’UPyD en la 28a Trobada d’Escoles celebrada a Agullent, ha manifestat que “coneixent Escola Valenciana, podem assegurar que ni s’han utilitzat ni manipulat a menors, com acusa el PP, i molt menys es tracta d’un atac frontal contra els principis de la democràcia”. Així han puntualitzat que “com bé va explicar Escola Valenciana, l’organització no tenia constància dels detalls concrets del taller, que era un dels més de 200 que es van muntar per a la Trobada“.

L’Ajuntament d’Agullent ha manifestat la seua “condemna sense pal·liatius a qualsevol caricaturització, insult o al•lusió de mal gust a càrrecs institucionals o polítics, i en especial a aquelles que s’hagen pogut realitzar en el marc dels 115 tallers i activitats que es van dur a terme en la Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albaida, que va tindre lloc el passat dissabte 28 de març a Agullent”. A més, l’alcalde d’Agullent, Jesús Pla, s’ha posat en contacte amb el president de les Corts Valencianes, Alejandro Font de Mora, per a traslladar-li la seua condemna pels fets. Tant Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana, com Josep Andrés Timor, president de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i l’Ús del Valencià, han demanat les disculpes oportunes a les persones que s’hagen pogut sentir ofeses.

Des de Compromís per la Vall d’Albaida donem absolut suport tant a Escola Valenciana com a Compromís Agullent i considerem que les disculpes enviades i la condemna als fets són més que suficients. La intenció del PP d’emmascarar l’èxit de la Trobada ha d’acabar ací. No podem deixar que un fet puntual lleve el protagonisme a la realitat: la Trobada d’Escoles en Valencià és una clara mostra de la defensa de l’educació pública i en valencià, i la d’Agullent va ser un èxit rotund.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here