Compromís exigeix mesures en el Congrés en la línia fèrria Xàtiva-Alcoi després de dues avaries

0
515
Tren Xàtiva-Alcoi
Tren Xàtiva-Alcoi

Compromís ha exigit en el Congrés l’adopció de mesures per a millorar la línia ferroviària Xàtiva-Alcoi, després que aquest diari publicara ahir que el tren ha patit dues avaries en menys d’una setmana.

El primer dels contratemps es va registrar el passat dia 25 de setembre a Albaida, la qual cosa va obligar a Renfe a habilitar un autobús per a traslladar als passatgers fins a Alcoi. La segona va tenir lloc divendres passat a l’entrada de l’estació d’Ontinyent, amb 30 viatgers que van haver de recórrer a peu per les vies els 200 metres que els separaven de l’andana. Els 20 que tenien com a destinació Ontinyent ja es van quedar allí, i els deu que es dirigien a Alcoi ho van fer en un nou autobús habilitat per la companyia ferroviària. cal ressenyar que els trens que van registrar els contratemps eren diferents.

Amb aquests antecedents, el diputat de Compromís en el Congrés, Ignasi Candela, ha preguntat al Govern quines mesures pensa dur a terme per a millorar la qualitat del servei, al mateix temps que ha criticat l’abandó al que s’està sotmetent a les infraestructures.

Segons Candela, les dues avaries patides en menys d’una setmana “han evidenciat la necessitat urgent d’invertir en la millora d’aquesta connexió ferroviària que utilitzen diàriament més de 300 persones. Una infraestructura vital per a les comarques de l’Alcoà, el Comtat, la Vall d’Albaida i la Costera, la renovació de la qual porta ja sis anys de retard”.

El diputat nacionalista ha recordat, així mateix, que al maig de l’any passat el Ministeri de Foment va anunciar un pla d’actuació en la xarxa de rodalies. “Una inversió de més d’1.200 milions d’euros que deixava fora una vegada més la modernització de la precària línia entre Alcoi i Xàtiva“, emfatitza.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here