Compromís esmena els Pressupostos de l’Estat perquè s’estudien les filtracions del subsòl del nucli antic de Xàtiva

0
745
Imatge de la trobada de Carles Mulet amb els veïns afectats de Xàtiva.

La coalició reclamarà destinar una partida de tres milions a la línia de ferrocarril de mitja distància Xàtiva–Alcoi

Compromís ha traslladat en forma d’esmena als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) la reivindicació de veïns del barri antic de Xàtiva per les filtracions d’aigües cavalleres en els seus habitatges. Per a això el senador de Compromís, Carles Mulet, ha registrat una esmena per a tractar de donar una resposta a les peticions veïnals, que pateixen en primera persona en els seus habitatges la falta de decisions, l’absència de coneixement de la situació dels recursos en el seu subsòl i la pèrdua d’aigua procedent del canal de Bellús.

«Estem parlant d’una mala gestió de recursos en el qual les autoritats en matèria hídrica haurien de prendre decisions per a solucionar problemes en les estructures dels habitatges, murs, humitats i inundacions. Entenem que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer té competències en aqueixes pèrdues i descontrol amb les aigües cavalleres i s’ha d’abordar la presència de canalitzacions fabricades amb materials prohibits», ha indicat Mulet.

Els veïns del centre històric de Xàtiva denuncien filtracions en els seus domicilis d’aigües cavalleres i de fuites procedents del canal de Bellús, del qual s’estima es perd fins al 80% dels recursos que s’extrauen, a causa de la gran quantitat de fugides. Les canalitzacions del municipi contenen, a més, plom i fibrociment, per la qual cosa urgeix, per una qüestió de salut pública, un pla per al seu estudi i renovació, així com per a reduir aquestes pèrdues provocades per una mala gestió i pèrdues del canal. «Ens vam comprometre recentment amb els veïns a abordar aquesta situació i tractarem d’obtindre fons per a solucionar aquest problema, després d’anys d’inacció i menfotisme, d’ignorar els problemes del subsòl que afecten la salut pública d’una ciutat monumental, que és un BIC i un conjunt historicoartístic», ha afegit Mulet.

Trens

D’altra banda, la coalició reclamarà destinar una partida de tres milions a la línia de ferrocarril de mitja distància Xàtiva–Alcoi, atès que és la línia més lenta de tota Espanya. El mal estat de les vies (moltes de les travesses encara són de fusta, algunes cremades en els incendis forestals) i els trens obsolets produeixen que la velocitat siga molt reduïda en alguns trams, la qual cosa ha contribuït al fet que s’hagen perdut molts viatgers en els últims anys.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí