Compromís es mostra disposat a reeditar a l’Alcúdia de Crespins el pacte amb PSPV per tornar a desbancar al PP

0
437
Roberto Granero (PSPV) i Pepe Garrigós (Compromís) ja es van turnar en l'alcaldia esta legislatura

Des de Compromís destaquen que primer es vol perlar de què es farà, després de com i finalment dels càrrecs i del repartiment de responsabilitats

El PP va guanyar les eleccions municipals a l’Alcúdia de Crespins el passat 26 de maig, però de poc li valdrà per no haver arribat a la majoria absoluta perquè el pacte PSPV-Compromís pot tornar a imposar-se. De moment des de la coalició valencianista ja s’han mostrat disposats a negociar un nou govern progressista que va permetre una legislatura amb pacte d’esquerres.

Compromís per l’Alcúdia de Crespins explica que, “després de diverses deliberacions i anàlisis al llarg de la setmana, el nostre col·lectiu ha acordat encetar les negociacions per un govern progressista al nostre poble”. Així ja s’ha anunciat que “Compromís és una força d’esquerres i no pactarà governs a l’Alcúdia de Crespins amb propostes de dreta”, en referència al PP. Apunten així que “mostrem tot el nostre respecte a la gent que ha triat opcions de dreta al nostre poble, però fer altra cosa seria trair la confiança de la gent que ens ha votat amb un programa d’esquerres”.

D’altra banda també alerten que l’acord “no implica un suport automàtic a una coalició de govern amb el PSOE”, per la qual cosa afigen que primer es vol parlar de “què s’ha de fer”, després “com s’ha de fer”, i finalment els càrrecs i repartiment de responsabilitats. Així asseguren que “qualsevol pacte de govern estarà supeditat al desenvolupament d’un programa de govern progressista amb un programa de millora del poble i la seua qualitat de vida”.

Com ha declarat el secretari local Xavi Delgado “és el que vam fer el 2015, parlar del poble que volíem i com arribar a eixos resultats. En saber això és quan hem de decidir qui ocupa els càrrecs i perquè. De poc serveix una regidoria o una alcaldia si no es sap per a què es vol”. D’altra banda Delgado també ha afirmat “hem de reflexionar tots, han passat quatre anys i ni govern ni oposició hem sigut capaços d’alterar l’equilibri electoral del nostre poble. Tots ens hem quedat més o menys com estàvem. A més a més, l’abstenció ha pujat i ens trobem amb un panorama al que la ciutadania està mostrant desafecció al seu propi ajuntament que és l’administració més propera. Pot tenir moltes explicacions i causes molt motivades, però això ha de ser sempre preocupant. Cal que alguna cosa canvie a aquest govern per a que la gent es torne a sentir identificada amb el seu propi municipi. No podem caure a la trampa del continuisme, hem de ser capaços de reactivar a la ciutadania i fer-la participar al govern i les institucions”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Albaida potenciarà el treball de les Agents de Desenvolupament Local a proposta del PSPV

A hores d’ara s’està acordant ja un calendari de trobades per a negociar un possible pacte de govern de progrés. En paraules del nostre alcaldable Pepe Garrigós “Abordem aquesta negociació amb il·lusió. Hem treballat molt durant quatre anys i ara volem altres quatre per a millorar els resultats del nostre treball i plantejar noves propostes per fer un poble encara millor.”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here