Compromís destaca la seua gestió econòmica a la Mancomunitat de la Vall d’Albaida davant «herències ruïnoses» d’uns i «ganes de crispar» d’altres

0
5697
Membres de Compromís a la Mancomunitat de la Vall d'Albaida

La coalició subratlla la cessió del deute de l’Ajuntament d’Albaida, de la que és alcalde el vicepresident de la Mancomunitat, d’1,3 milions que «permetrà agilitzar els pagaments a proveïdors»

Compromís per la Vall d’Albaida s’ha referit als 8 mesos que porta dins del govern de la Mancomunitat i ha «valorat positivament els avanços» especialment en la gestió econòmica de l’ens comarcal, amb el Vicepresident de la Mancomunitat i alcalde d’Albaida, Josep A. Albert al front del departament econòmic. Esta valoració es fa després de l’anunci aquesta setmana de l’acord entre Caixa Ontinyent, la Mancomunitat de Municipis i l’Ajuntament d’Albaida per tal que la institució comarcal puga ingressar 1.352.220’80, «amb els quals agilitzarà el pagament a proveïdors».

En paraules d’Albert “encara que el deute amb la Mancomunitat que vam heretar quan vam arribar a l’Alcaldia d’Albaida era fruit d’una mala gestió feta pels anteriors governs municipals, fa cinc anys nosaltres vam acordar un pla de pagaments mensuals que anàvem complint amb l’objectiu de liquidar el deute. No obstant això, gràcies a aquesta operació conjunta amb Caixa Ontinyent, ara aconseguim que la Mancomunitat cobre tot aquest deute que l’Ajuntament d’Albaida seguirem pagant, però ara a Caixa Ontinyent”.

A més, en resposta a les recents acusacions fetes per la portaveu de La Vall ens Uneix, Natalia Enguix que acusava a PSPV i Compromís de posar en perill la Mancomunitat mantenint el deute d’Albaida, el Vicepresident de la Mancomunitat destacava que “front a les ganes de crispació que demostren uns i la gestió ruïnosa que vam heretar dels altres, des de Compromís oferim humilitat, treball i bona gestió. Fa només 8 mesos que vam assumir responsabilitats de govern per obrir una nova etapa en la Mancomunitat, i ja hem aconseguit donar solució a alguns dels problemes que afectaven a l’ens comarcal. Qui vulga intentar restar i dividir és lliure de fer-ho, però nosaltres seguirem centrats en treballar dur per tal d’aportar solucions”.

Albert ha volgut aclarir que “amb aquesta operació, es demostra que qui té ganes de resoldre problemes, sap trobar els acords necessaris per tal de fer-ho. A partir, d’ara, l’Ajuntament d’Albaida ja no té un deute amb la Mancomunitat, sinó amb Caixa Ontinyent. Per tant, nosaltres ja hem fet el que tocava. Esperem que altres partits, abans de parlar dels qui estem complint les nostres obligacions amb la Mancomunitat, actuen amb coherència i demostren el seu comarcalisme buscant la manera de pagar allò que deuen a l’entitat que agrupa i presta serveis a la ciutadania dels 34 municipis de la Vall d’Albaida”.

D’altra banda, el portaveu comarcal de Compromís per la Vall d’Albaida, Nico Calabuig, explicava que “considerem que aquesta és una bona notícia que permetrà millorar la situació econòmica de la Mancomunitat i facilitar la gestió del dia a dia, en benefici de les persones que habitem els nostres pobles i ciutats. Molts haurien de prendre bona nota i analitzar com poden col·laborar en millorar la situació, en comptes de dedicar-se a generar crispació innecessària en una entitat que sempre s’ha caracteritzat per la cooperació entre els diversos pobles i ciutats de la nostra comarca”.

Per últim, Calabuig concloïa afirmant que “la gent ens està demanant que siguem capaços d’arribar a acords per tal d’eixir de la crisi actual. Ara més que mai, és el moment de demostrar que allò que ens uneix és la Vall d’Albaida, i que som capaços de posar els interessos i el benestar de les persones per damunt del partidisme i la política de baix nivell. Estem davant d’una bona notícia que és tot un exemple de com aportar solucions a problemes i cal seguir treballant, perquè encara resta molt de camí per recórrer”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí