Compromís denuncia que Rodríguez no convoque el ple ordinari d’Ontinyent del mes de novembre

0
482
Nico Calabuig i Paloma Alberola

També acusa al govern municipal de tindre la intenció de dissoldre la Comissió de Memòria Democràtica

Compromís per Ontinyent ha criticat que l’alcalde Jorge Rodríguez no haja convocat el ple ordinari del mes de novembre i que se celebrarà un d’extraordinari en desembre, a més d’acusar al govern municipal de tindre “la intenció de dissoldre la Comissió per a la Recuperació de la Memòria Democràtica”.

El regidor Nico Calabuig ha assenyalat que “la convocatòria d’un Plenari ordinari mensual és obligatòria en municipis de més de 20.000 habitants, com és el cas d’Ontinyent”. Així apunta que la celebració del ple ordinari “permet la tasca fiscalitzadora de l’oposició”, però que en l’extraordinari no hi ha lloc per a precs, preguntes i mocions, a no ser que l’alcalde ho considere oportú.

El regidor ha assenyalat que “ho denunciem perquè és la segona vegada que ocorre en sis mesos de legislatura, ja que del 25 de juliol al 31 d’octubre no es va convocar cap sessió ordinària en tres mesos, amb la qual cosa es va sobrepassar fins i tot el límit dels municipis de 5.000 habitants”. “En eixe cas no vam denunciar la situació perquè des del Govern s’al·ludia als fets relacionats amb la DANA com a motiu”, segons explicava Calabuig.

L’edil concloïa que “el fet que açò s’haja repetit ens fa pensar que darrere hi hauria una estratègia, com les que acostuma a fer la dupla Jorge Rodríguez-Ricard Gallego, per intentar reduir a la mínima expressió el paper del Plenari, i dificultar la tasca de fiscalització de l’oposició. Açò se suma a la seua negativa a la nostra proposta per retransmetre els Plenaris per televisió”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  (VÍDEOS) Un incendi crema la major part d'una nau industrial a Aielo de Malferit

Comissió de la Memòria Democràtica

D’una altra banda el regidor de Compromís critica que la regidora Sayo Gandia haja plantejat la dissolució de la Comissió de la Memòria Democràtica “una vegada realitzat l’acte programat per al 15 de desembre, vinculat amb les víctimes exhumades a Ontinyent”.

La comissió existeix des de 2015 arran d’una proposta d’Esquerra Unida que va comptar amb el vot favorable de Compromís per Ontinyent i el Partit Socialista, i tal com apuntava Calabuig, “tenia com a objectiu ser una eina per a la divulgació i el coneixement del que va suposar la Guerra Civil i el Franquisme a Ontinyent, motiu pel qual, en cas de confirmar-se aquesta voluntat del govern municipal, seria molt lamentable que es perdera l’oportunitat de convertir Ontinyent en un referent en la recuperació activa de la Memòria Democràtica”.

“Per voler agradar als sectors més reaccionaris de la dreta, el partit del senyor Rodríguez, que ja no sabem quina ideologia té, no demostra un compromís ferm ni tan sols en una qüestió tan vinculada als valors progressistes com és la Memòria Democràtica”, ha declarat Calabuig.

En aquest sentit, des de Compromís per Ontinyent han exigit “que la Comissió es mantinga i s’aposte decididament pel seu treball, que no acaba en la necessària dignificació de les 13 víctimes d’Ontinyent represaliades, sinó que va molt més enllà, en la tasca de donar a conéixer els fets i recuperar els espais de la Memòria”.

Ontinyent Participa

Finalment Compromís també ha anunciat que demanarà al Plenari el compliment de les obres i projectes d’Ontinyent Participa. El motiu d’aquesta és “la nul·la resposta del Govern municipal a la nostra denúncia dels reiterats incompliments amb les obres pendents d’Ontinyent Participa, una mostra més de la paràlisi en la gestió de La Vall ens Uneix, que tenint 17 regidors són incapaços de tirar endavant projectes votats per la ciutadania fa 2 i 3 anys”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent mostra al Vicepresident el Pla de Regeneració i Emergència Habitacional de Cantereria, afectada per la DANA

Tal com recordava Calabuig, “el que dóna valor a la participació ciutadana és que allò que la gent vota després siga acomplit i executat”. L’edil ha conclòs assenyalant que “demanarem el vot favorable de tot el Plenari per reafirmar la voluntat de totes les forces polítiques en el compliment d’allò que el poble d’Ontinyent ha manat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here