Compromís denuncia que Adif considera «no estratègiques» el 55% de les estacions de la línia Xàtiva-Alcoi

0
1903
Tren Xàtiva-Alcoi

El sendador Carles Mulet critica l’abandó de moltes línies perjudicades per la inversió que es fa a línies d’alta velocitat

Compromís ha denuncia el que considera «desinterès» d’ADIF per estacions de la geografia valenciana i tem un empitjorament del servei. Així l’administradora de les línies ferroviàries ha considerat «no estratègiques» el 55% de les estacions de la línia Xàtiva-Alcoi, és a dir 6 de les 11 que la conformen.

Concretament les estacions no estratègiques per a Adif són Agullent, Albaida, Benigànim, Bufali, el Genovés i la Pobla del Duc. El fet de que estes estacions no siguen estratègiques suposa l’exempció de l’aplicació del reglament europeu que inclou els requisits d’informació al mercat.

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha manifestat el seu «malestar» pel fet que cada vegada més «els que s’han aprofitat d’una vasta xarxa d’estacions i quilòmetres de vies i han apostat per serveis elitistes i dubtosament viables com alguns d’alta velocitat, decidisquen ara que determinades estacions molesten, per la qual cosa van a reduir la seua vigilància sobre elles, reduint la seua burocràcia, amb el beneplàcit dels organismes reguladors i del mateix Estat».

Mulet ha manifestat la seua por que «acaben decidint en un futur tancar encara més estacions de tren, quan el tram del Corredor Mediterrani funciona raonablement pel que fa a viatgers, tot i el mal servei que es presta, com a conseqüència de la manca de actuacions en estacions i trens que segueixen sent inaccessibles, són contaminants, mantenen tancades estacions que podrien prestar molt bon servei al territori i no inverteixen en modernització de combois i formació de nousmaquinistes, per la qual cosa sesobreviu en precari», ha indicat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí