Compromís demana que es recupere el retén de la Policia Local 24 hores i cap de setmana al nucli de Sagunt

0
1518
Agents de la Policia Local de Sagunt.

Des de la coalició es lamenta que «tot i que en principi s’ha pres de manera temporal per qüestions tècniques de personal, suposa un perjuí per al veïnat del nucli de Sagunt»

Des de fa algunes setmanes, el servei de guàrdia o retén de l’Ajuntament de Sagunt ha limitat el seu horari de dilluns a divendres de 7:30 a 21:00. Per al portaveu del col·lectiu local de Compromís per Sagunt, Lluís Alcaide, “aquesta decisió, tot i que en principi s’ha pres de manera temporal per qüestions tècniques de personal, suposa un perjuí per al veïnat del nucli de Sagunt, ja que a les nits i durant els caps de setmana no compta amb cap servei físic i presencial de cossos i forces de seguretat. El retén de l’Ajuntament sempre ha sigut un element de referència per a la ciutadania, al saber que té un lloc físic on acudir en el cas que ocórrega alguna emergència”.

Des de la formació nacionalista assenyalen que “un nucli de població amb la mida de Sagunt ha de comptar amb un servei presencial ininterromput de cossos i forces de seguretat. A pesar que s’ha posat a disposició un telèfon 24 hores, considerem que aquest servei és insuficient. Pensem, per exemple, en el cas d’un robatori de telèfon mòbil a altes hores de la nit. El ciutadà o ciutadana en qüestió no tindria mitjans per a poder comunicar-se amb els cossos de seguretat i és per això que la seua presència física dona més garanties en una situació com aquesta».

Així mateix, des del col·lectiu s’exigeix “que al més prompte possible es restablisca aquest servei essencial per a la ciutadania, ja que aquesta mesura temporal s’està demorant més del necessari. El que ha de primar per damunt de tot és l’assistència als veïns i les veïnes i el seu dret a la seguretat”.

Compromís demana que torne a funcionar el control d’accés a Ciutat Vella
D’altra banda, el portaveu local de Compromís també s’ha fet eco de les queixes del veïnat de la zona turística de Ciutat Vella per la falta de control policial en l’accés de vehicles pel carrer del Castell durant els últims quatre dies festius, que ha provocat una aglomeració de vehicles de turistes que feia difícil la circulació. “No té sentit que de divendres a dilluns la situació en els accessos al Teatre Romà i el Castell haja sigut un caos per la falta de control, amb vehicles aparcats pertot arreu, i que el dimarts la policia puge a multar als vehicles dels veïns mal aparcats, encara que no dificulten el trànsit. El control d’accés a ciutat vella no funciona des de fa mesos i és necessari que es torne a regular l’accessibilitat per evitar les aglomeracions de vehicles en un espai de difícil trànsit i amb poca disponibilitat d’aparcament. Als pressupostos de 2020 hi ha una partida destinada a implementar un nou sistema i fins ara no s’està executant”, conclou el portaveu nacionalista.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here