Compromís demana instar al Govern Central que es recupere la freqüència del tren Xàtiva-Alcoi d’abans de l’estat d’alarma

0
1430
Un comboi del tren Xàtiva-Alcoi.

Jesús Pla: “Acabat l’estat d’alarma, la freqüència continua amb aquesta minva i això suposa un greu problema de mobilitat per a les persones que viuen l’Alcoià, el Comtat i la Vall d’Albaida”

El diputat de Compromís a les Corts, Jesús Pla, ha presentat una proposta per tal que el parlament valencià inste el Consell a instar el Govern central a restablir la freqüència de la línia del tren Xàtiva-Alcoi a la mateixa que hi havia abans del decret de l’estat d’alarma, així com també a agilitzar les obres de modernització d’aquesta línia.

Segons Pla, “durant l’estat d’alarma el Govern va decidir retallar la quantitat de trens en circulació en les línies de regionals i de mitja distància. A conseqüència d’això, la línia Xàtiva-Alcoi va veure encara més reduïda la seua freqüència i a partir d’aquest moment només circularien dos trens d’anada i de tornada al dia, és a dir, la meitat”.

“Acabat l’estat d’alarma, la freqüència continua amb aquesta minva i això suposa un greu problema de mobilitat per a les persones que viuen l’Alcoià, el Comtat i la Vall d’Albaida, amb l’afegit de l’inici de curs universitari i les conseqüències per a la població universitària, que veu molt limitats els seus desplaçaments d’anada i tornada als centres d’estudi. De fet, en les comarques de l’Alcoià, el Comtat i la Vall d’Albaida resideixen més de 230.000 persones, moltes de les quals no compten amb altre mitjà de transport que no siga el tren”.

Modernització

D’altra banda, “fa uns anys el Govern d’Espanya, mitjançant ADIF, va aprovar la modernització de la línia ferroviària Xàtiva-Alcoi, a través d’un pla que contempla la instal·lació de sistemes de bloqueig, la renovació de les vies i l’actuació en general en la infraestructura. És cert que s’han realitzat algunes actuacions menors i s’han promogut contractes –inclosos en el Pla de Rodalies de València–, per a dita renovació. Però també és cert que alguns d’aquests contractes continuen sense executar-se i mentrestant la línia no deixa de perdre viatgers”.

“Dotar d’unes millors condicions a la línia ferroviària Xàtiva-Alcoi, a més de ser urgent la recuperació de les seues freqüències anteriors a l’estat d’alarma són reivindicacions que Compromís porta temps exigint al govern de Pedro Sánchez. De fet cal recordar que el senador de Compromís, Carles Mulet, en juliol va demanar-ho per carta al ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, sense que de moment haja obtingut cap resposta. Per això, esperem que tots els grups parlamentaris en les Corts Valencianes donen suport a aquesta proposta i així assegurar la recuperació de les freqüències de pas del tren Xàtiva-Alcoi com a garantia de la mobilitat de la ciutadania i dels i les estudiants d’estes comarques, sobretot en un inici de curs amb el coronavirus de fons”, ha conclòs el diputat Jesús Pla.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here