Compromís deixa de ser el partit més votat en les eleccions generals a casa del diputat Baldoví 8 anys després

0
580
Joan Baldoví, votant diumenge al seu col·legi electoral de Sueca

La concurrència per separat de Compromís i Unides-Podem ha fet que les forces s’hagen dividit i que el PSOE haja sigut la formació més votada

L’hegemonia del PSOE i la concurrència en solitari de Compromís a fet que la coalició valencianista deixe de ser el partit més votat en les eleccions generals a Sueca, casa del ja únic diputat que ha aconseguit per al Congrés dels diputats, Joan Baldoví. Així Compromís deixa de ser la formació més votada huit anys després, quan en 2011 el més votat va ser el PP i Baldoví va entrar per primera vegada al Compromís.

Compromís va assistir a les eleccions de 2015 i 2016 en coalició amb Podemos i EUPV aconseguint ser l’opció més votada amb 5.913 i 5.660 vots respectivament, en les eleccions de diumenge es va quedar amb 3.519 sufragis, en segons posició després dels socialistes.

Mentrestant Unides-Podem ha quedat en cinqué lloc amb 1.987 vots, amb la qual cosa, si se sumaren als de Compromís s’arribarien als 5.503, xifres equiparables a les dels comicis anteriors. Esta suma els hauria valgut per ser novament l’opció més votada a la capital de la Ribera Baixa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here