Compromís de Conselleria per prendre mesures contra la contaminació industrial al Port de Sagunt


0
1669
Imatge de la reunió mantinguda amb Piquer a Sagunt

La Plataforma Morvedre Aire Net es reuneix amb el Director General de Qualitat traslladant la preocupació de diversos barris per l’emissió de partícules de pols industrial de les empreses limítrofes

Un compromís «ferm» de l’administració valenciana per a aconseguir millores ambientals i de la qualitat de l’aire al Port de Sagunt és el que ha aconseguit la Plataforma Morvedre Aire Net e la Generalitat. Així ho expliquen en un comunicat en el que informen de la reunió mantinguda amb Joan Piquer, Director General de Qualitat Ambiental, per a tractar temes relacionats amb la contaminació a la comarca. A la reunió, celebrada a la seu d’Acció Ecologista-Agró, van assistir el regidor d’Urbanisme de Sagunt per ADN Morvedre, Pablo Abilleira; el coordinador comarcal d’Esquerra Unida, Miguel Navarro; i la diputada autonòmica per Compromís Teresa Garcia. També van participar membres de la Federació de Veïns de Sagunt i ciutadans i ciutadanes preocupats per la qualitat de l’aire en els entorns industrials.

Amb esta reunió amb este alt càrrec de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural la plataforma apunta que culmina el treball efectuat al llarg del darrer any. Durant la reunió es va traslladar la preocupació creixent en barris com La Forja, Ferroland o Baladre per l’emissió de partícules de pols industrial de les empreses limítrofes, pel soroll que estes produïxen i per la proximitat a col·legis, vivendes i inclús l’Hospital.

La plataforma ha demanat que cal mesurar de forma més acurada les substàncies que emeten les indústries, ja que les estacions de la Conselleria es troben allunyades dels punts d’emissió, i els veïns volen saber els efectes de la contaminació en les zones més pròximes, que són les més exposades a molèsties i afeccions de les activitats. Apunten així que Piquer es va comprometre a instal·lar un nou mesurador específic de partícules en l’estació de mesura del Port de Sagunt, i traslladar l’estació a les zones més sensibles, com el col·legi Victoria i Joaquin Rodrigo. Igualment, s’instal·laran captadors mòbils i altres aparells de mesura en altres punts encara per determinar.

Per altra banda, la Conselleria s’ha compromés, arran de la petició veïnal, a coordinar-se amb l’Ajuntament de Sagunt i el CEAM (Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani) per a analitzar químicament la composició de les partícules que estan servint de mostra en el Pla de Qualitat de l’Aire, que el consistori està desenvolupant actualment.

Des de la Plataforma Morvedre Aire Net s’aplaudix igualment les iniciatives d’associacions de veïns com La Forja que, amb la col·laboració de CAVECOVA (Confederació d’Associacions de Veïns i Consumidors de la Comunitat Valenciana), realitzaran mesures per a comprovar el nivell de partícules. La plataforma s’oferix a ampliar l’àmbit de treball a més associacions, per a poder treballar així amb totes les persones preocupades i interessades en la millora de la qualitat ambiental en el Port de Sagunt.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here