Compromís veu «preocupant» que l’alcalde de Xàtiva no haja delegat les funcions en EU en les seues vacances


0
1706
Roger Cerdà 8PSPV) i Cesca Chapí (EU)

Compromís fa una crida a la responsabilitat dins el Pacte de Sant Domènec i afirma que l’alcalde Roger cerdà está més preocupat per les eleccions de 2019 que per les necessitats de la ciutadania

L’executiva de Compromís ha analitzat aquesta setmana les darreres decisions mampreses des de l’alcaldia de Xàtiva que afirmen «denoten una deriva personalista i electoralista que no trobem positiva per la ciutat». Assenyalen així que «decisions com la de no delegar en Cesca Chapí l’alcaldia o l’acaparament de l’organització de la fira ens mostren una alcaldia més preocupada per les eleccions de 2019 que per les necessitats de la ciutadania».

Tal i com ha declarat el nostre portaveu Eli Oviedo “tots els partits que formem part del pacte de Sant Doménec tenim al nostre abast eines suficients per fer campanya d’ací al 2019 sense haver de recórrer a l’apropiació de les institucions. Si governem és gràcies a la confiança de la ciutadania i és ella qui ha d’estar al centre de les decisions i no els interessos partidistes”.

Des de Compromía fins i tot s’ha avivat el fantasma de l’exalcalde Alfonso Rus recordant que «el 2015 la nostra ciutat patia una greu crisi democràtica, econòmica i social després de dècades de dreta i personalisme. Com ha manifestat Eli Oviedo “Xàtiva sols té un futur des de l’esquerra, el progressisme i la complicitat entre partits i persones. Sabem que alguns estan temptats de pactar per la dreta amb el PP o les seues marques blanques com Ciudadanos, però eixa seria la via més ràpida per recuperar la fórmula que va portar la nostra ciutat al desastre». Amb tot destaquen que el 2019 «cal reeditar un pacte de progrés per la nostra ciutat per tal de consolidar el treball de millora fet durant 4 anys i desenvolupar noves propostes de futur que porten la nostra ciutat al lloc que es mereix».

Consideren, a més a més, que «qualsevol canvi als equilibris pactats el 2015 implicaria que Compromís es replantejara el seu paper dins el govern municipal». En aquest sentit Eli Oviedo ha volgut posar en valor el paper realitzat per Compromís apuntant que «el nostre grup municipal ha donat suport a mesures i accions que han millorat la nostra ciutat i ha liderat altres com la millora en el procés de contractació de treballadors que ara garanteix procediments nets i transparents». Assenyala així que «són mèrits col·lectius d’un govern unit, qualsevol intent d’apropiació d’aquest patrimoni comú o d’arraconar a una de les tres parts d’aquest pacte es trobarà amb la nostra oposició frontal. Fem una crida a la responsabilitat de tots al govern, Xàtiva primer i els interessos propis després».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here