Compromís afirma que Ontinyent té «un govern sense un projecte clar de ciutat i imprevisible»

0
1327
Nico Calabuig i Paloma Alberola, regidors de Compromís a Ontinyent

El portaveu municipal de Compromís a Ontinyent, Nico Calabuig, fa un balanç negatiu dels 100 primers dies de govern de legislatura

Compromís per Ontinyent ha fet un balanç dels primers 100 dies del nou Govern a l’Ajuntament on el portaveu, Nico Calabuig, i la regidora Paloma Alberola, han criticat la gestió de l’executiu de Jorge Rodríguez..

Calabuig assenyalava que “estem davant d’un govern sense un projecte clar de ciutat, un govern que es deixa portar per la pressió de la ciutadania organitzada i de l’oposició”. El portaveu municipal de la coalició ha exposat la situació relacionada amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible, que no va ser organitzada enguany, motiu pel qual es va fer una crítica pública per part del col·lectiu Ontinyent en Bici. Paral·lelament, Compromís va presentar la moció per a la declaració de l’Emergència Climàtica a la ciutat, «i la resposta del govern a tot açò va ser anunciar la gratuïtat del bus urbà, una mesura que celebren des de Compromís, però de la qual dubten si era una convicció ferma o una reacció al clamor popular dels sectors més progressistes de la ciutat”.

Així mateix, el regidor al·ludia a la polèmica relacionada amb la reforma dels jardins de la Glorieta, i en concret al plantejament d’enderrocar la Casa del jardiner, on a més “s’havien invertit en l’any 2013, 18.000 euros”. Calabuig destacava de nou com el fet d’organitzar-se una plataforma ciutadana de defensa del patrimoni va fer que l’actuació quedara corregida. En paraules del portaveu, els dos fets demostren que “lluny de tindre uns principis ideològics clars, este partit es manté en una actitud immobilista i conservadora”, que només canvia davant la mobilització ciutadana.

Gestió de Compromís

Els dos edils han comentat també la tasca de gestió desenvolupada pel Grup Municipal. Paloma Alberola, regidora d’Arxiu, ha assenyalat que un dels principals objectius respecte a l’Arxiu municipal és “posar-lo en valor, donar-lo a conéixer a tota la ciutadania”. Segons Alberola, “l’arxiu és el testimoni de la història de la nostra ciutat, i com a tal és un fons patrimonial valuosíssim”, que caldria dignificar i dotar dels recursos necessaris.

Pel que fa a Nico Calabuig, regidor de Consum, ha recordat les limitacions de recursos i personal existent també en aquest àmbit, i ha assenyalat que “és fonamental que tota la ciutadania siga conscient dels drets de què disposa com a consumidors i consumidores”. També ha ressaltat l’objectiu d’impulsar un consum més responsable i sostenible.

Calabuig ha conclòs apuntant que “el futur d’esta legislatura ens deixa moltes incògnites i molt de treball per davant” i ha incidit en què hi ha un govern “que no té un projecte clar de ciutat, i que per tant és imprevisible, i això ens preocupa sincerament, com a formació que intentem que amb les propostes i amb la nostra activitat aportar el màxim possible al bé de la ciutat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here