Compromís afirma que els 6 milions d’inversió per al palau de justícia a Santa Clara a Xàtiva és una xifra «maquillada»

0
1250
Gabriela Bravo i Roger Cerdà, a l'antic monestir de Santa Clara de Xàtiva

Segons la coalició la inversió en Santa Clara hauria de ser 4,5 milions d’euros per la qual cosa demanarà una reunió amb l’alcalde per aclarir quins són els números reals de l’operació

Compromís per Xàtiva ha posat en qüestió la xifra d’inversió de 5,8 milions d’euros anunciada per fer el palau de justícia a les dependències de l’antic monestir de Santa Clara. Desde la coalició afirmen que la quantitat anunciada per l’alcalde de Roger Cerdà «està maquillada», i apunten que no troben 1,3 milions d’euros en eixa inversió.

Des de Compromís afirmen que l’Institut Valencià d’Edificació, en un informe de viabilitat tècnica, «fixa el cost del metre quadrat d’edificis singulars oficials de caràcter administratiu, el cas de Santa Clara, a 1.113 euros». Esta xifra la creua amb la superfície que tindran les noves dependències de Santa Clara i que arriben a 3.300 metres quadrats amb la qual cosa dedueixen un cost de 3,7 milions d’euros. Compromís a més afegeix que «si tirant per alt se li sumen 300.000 euros per demolicions, 500.000 euros per a dotació de mobiliari, el total ascendeix a 4.5 milions d’euros, molt per baix del que s’havia anunciat a per part de Roger Cerdà i el seu equip».

Amb tot Compromís afirma que «o el PSOE pretén pintar d’or el nou palau de justícia de Xàtiva, o estan trampejant molt a l’alça els números sumant l’IVA a una inversió, o els comptes tornen a no sortir i estem davant l’enèsim bluf de Cerdà», ha manifestat el secretari local del BLOC, i candidat de Compromís a l’alcaldia, Ferran Minguet. “La política, i més encara la local, ha de ser alguna cosa més seriosa, i per això vaig a demanar una reunió amb l’alcalde. Anirem amb els papers a la mà, volem que ens explique els números reals de l’operació. Volem saber si s’està contant la veritat o s’està fent marketing partidista des de l’ajuntament» ha afegit.

Minguet ha assegurat que Cerdà «segueix sense desmentir les altres dues denúncies sobre el projecte realitzades per Compromís. La coalició va destapar que la infografia que l’alcalde va publicar en els seus comptes personals a les xarxes socials té errors greus. En concret, dibuixa un edifici que seria de vora 6.000 metres quadrats en un solar que té permesa l’edificació de menys de 4.000, i incorpora un solar veí que no forma part de Santa Clara».

A més afegeix que «per intentar callar-nos ha passat als mitjans l’informe de viabilitat en el qual es parla de la declaració de l’edifici com a Bé d’Interès Cultural (BIC), i de l’obligat estudi arqueològic. Ens semblen cortines de fum. O dit d’una altra manera, no ha desmentit amb proves la nostra denúncia, perquè sap que és així «, explica Minguet. El col·lectiu de Compromís, exigeix «rigor i serietat al màxim responsable polític de Xàtiva». «Aquesta conducta de l’alcalde no és seriosa. Posar l’autobombo i el màrqueting per damunt de la transparència és un error greu que pensàvem oblidat fa quatre anys. No volem més places de bous. A la ciutadania no se li pot enganyar. No sé si ell guanya amb aquesta estratègia ni m’importa, perquè el que és clar és que els perjudicats som tota la resta. I que s’apropie dels projectes comuns per al seu benefici electoral, publicant-ho els seus perfils personals tampoc és de rebut. Santa Clara no és un concert de Bustamante «, tanca el candidat de Compromís.

Desmentit

Des del govern municipal s’ha volgut desmentir la valoració realitzada per Compromís senyalant l’annex d’inversions reals previstes per la Generalitat Valenciana dins del seu pressupost 2019.

En este document, la intervenció denominada «reforma edificis judicials Xàtiva» s’explica que la inversió es du a terme entres anualitats de 200.000 euros en 2019, i 2.800.000 per cadascun dels dos anys següents, arribant així al total de 5,8 milions d’euros.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí