Compromís acusa a l’alcaldessa de Benigànim d’haver cobrat 500 € més en el seu sou de forma irregular

0
819
L'alcaldessa de Benigànim, Amparo Canals, junt al regidor Joan Sanchis (Compromís)
L’alcaldessa de Benigànim, Amparo Canals, junt al regidor Joan Sanchis (Compromís)

El portaveu del Grup Municipal Compromís per Benigànim, Joan Sanchis, ha denunciat que l’alcaldessa Amparo Canals (PSPV) ha estat cobrant 482,50 euros més del que es va acordar en ple, arribant el seu salari brut a 2.531,35 euros bruts des del mes de gener.

Recorden des de la coalició que el 14 de juny de 2015, amb posterioritat a les eleccions, el plenari va aprovar fixar les retribucions d’alcaldia en 2,048,85 euros bruts mensuals. Aquest fet es corresponia amb un compromís explícit per part de l’alcaldessa de mantenir el mateix salari que tenia assignat com a treballadora social de l’Ajuntament de Benigànim. Posteriorment, el projecte de pressupostos per a 2016 va incrementar la quantia prevista per a les retribucions de regidors alliberats, incrementant la partida corresponent fins a 35.438,90 euros. Des d’aleshores afirma Sanchis que l’alcaldessa ha estat rebent “de forma irregular” l’import en qüestió ja que “en cap moment el plenari va aprovar modificar explícitament la retribució”. Davant això, l’equip de govern va decidir dur a aquest darrer plenari del 31 de maig una proposta de modificació amb la intenció de legalitzar amb efectes retroactius les retribucions percebudes per Amparo Canals.

Expliquen des de Compromís que es va posicionar en contra d’aquesta proposta, tant pel fons com per les formes en què s’ha gestat. D’una banda, el portaveu i regidor de la formació, Joan Sanchis, va considerar que el procediment havia estat deficient i que no es corresponia amb els compromisos públics adquirits inicialment per l’alcaldessa. En segon lloc, va manifestar el seu rebuig a incrementar el salari d’alcaldia, ja que la dedicació en hores i responsabilitats no ha variat en cap moment. Així doncs, des de Compromís van demanar el vot en contra a la proposta considerant-la un engany respecte als acords assolits fa uns mesos en l’aprovació dels pressupostos municipals.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El linx ibèric pot tornar a les muntanyes de la Vall d'Albaida

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here