Compromís acorda incorporar-se al govern de Sagunt tres dies després de la investidura de l’alcalde socialista

CaixaBank - MyBox

0
591
Imatge del ple de constitució de l'Ajuntament de Sagunt

Les negociacions han desencallat després de que Compromís haja cedit amb no tindre la representació a Parc Sagunt i l’Autoritat Portuària, que la realitzarà com era costum l’alcalde

El que no es va poder tancar abans de la investidura de Darío Moreno (PSPV) com alcalde de Sagunt sí que s’ha pogut materialitzar tres dies després: Compromís s’incorporarà al nou govern municipal que va tindre el suport inicial del PSPV i EUPV.

Aquest dimarts es van reprendre les negociacions que no es van poder concretar a finals de la setmana passada. Així, segons fonts negociadores, Compromís ha rebaixat les seues exigències i s’ha arribat a un acord “equilibrat i compensat” entre les tres forces integrants del pacte de Sagunt. El principal punt de discòrdia, la reclamació de que el representant a l’Autoritat Portuària i a Parc Sagunt fora de Compromís, serà finalment el propi alcalde, com va ser en les passades legislatures.

Així el PSPV, que compta amb 7 regidors, gestionarà les àrees d’Hisenda, Intervenció, Promoció Econòmica, Patrimoni i Contractació, Policia Local i Protecció Civil, Participació, Serveis Socials, Gabinet de Premsa i Sanitat i Consum; altres de menor pes seran Turisme, Comerç i Mercats, Esports, Major i Agermanament.

Pel que fa a les àrees de Compromís (5 regidors) seran Urbanisme, Cultura, Cultura Popular, Festes, Educació, Habitatge, Manteniment, Aigües de Sagunt i Promoció del València; en una segona fila estaran Noves Tecnologies, Transparència, Cooperació i Universitat Popular.

Finalment EUPV (2 regidors) gestionaran lpempresa municipal SAG, Patrimoni Cultural i Industrial, Joventut, Platges, Activitats, Memòria Històrica i Arxiu i Biblioteques.

Pel que fa a les tinences d’alcaldia el PSPV en tindrà 4, destacant d’elles la del Port de Sagunt, mentre 3 seran per a Compromís, entre elles la d’Almardà, i 1 per EUPV, amb la de Baladre.

Esta primera proposta acordada s’hauran de sotmetre a la votació dels militants dels respectius partits.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here