El comité de Lafarge-Sagunt diu que la protecció del paratge de Romeu posa en perill llocs de treball

0
2412
Pedrera de Lafarge a Sagunt

L’alcalde de Sagunt ha afirmat que l’activitat extractiva de l’actual planta no es veurà afectada i que està prorrogada fins l’any 2042

El comité d’empresa de Lafarge-Sagunt ha afirmat aquest divendres que el Consell «posa en seriós perill» la continuïtat dels llocs de treball de la fàbrica de ciment Lafarge de Sagunt en prohibir l’activitat de la pedrera en el Paratge Natural de la muntanya de Romeu.

Segons un comunicat del comité d’empresa, la prohibició de «tota activitat extractiva i minera» dins dels límits del Paratge Natural Municipal de la muntanya de Romeu a Sagunt deixa sense efecte el conveni signat amb aqueixa fi entre l’ajuntament de Sagunt i l’empresa, que va ser confirmat en el ple municipal a l’abril de 2013.

Aquest conveni, han afegit, permetia la creació del Paratge Natural i el compatibilitzava amb la continuïtat de la pedrera en tant es trobava una pedrera alternativa que assegurara la continuïtat de l’empresa.

El comité d’empresa lamenta la «decisió política» de prohibir l’activitat de la pedrera «sense haver-se posat en contacte en cap moment» amb els treballadors perquè pogueren opinar sobre un assumpte que els afecta «tan greument» i que pot portar-los a perdre la seua ocupació en posar-se límit a la matèria primera necessària per a la fabricació del ciment.

Per això, els treballadors de la fàbrica de ciment exigeixen la modificació de l’article del reglament del Paratge Natural que prohibeix de forma expressa l’activitat extractiva, i el compliment del conveni signat en 2013 entre empresa i Ajuntament, que fa compatible el paratge i la continuïtat de la pedrera.

A més, emplacen al Consell a obrir una taula de diàleg, en la qual els treballadors estiguen representats, amb la finalitat d’arribar a un acord «que puga beneficiar a totes les parts i que no pose en risc la continuïtat de la fàbrica» i per tant del seu treball.

«Els treballadors prendrem totes les mesures, ja siguen legals o de qualsevol altra índole que estiguen al nostre abast, per a aconseguir tal objectiu», conclou el comunicat del comité d’empresa.

L’alcalde afirma que hi haurà continuïtat

L’alcalde Quico Fernández la setmana passada ja va assegurar que l’activitat de l’empresa és compatible amb la protecció de la muntanya recordant que té ampliada fins l’any 2042 la seua llicència d’explotació de l’actual pedrera; fins i tot la vicepresidenta Mónica Oltra, en la roda de premsa de després del ple del Consell, va arribar a afirmar que “el perímetre del parc protegit aquesta fora de la zona d’activitat de l’empresa”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here