Comencen a Xàtiva les obres de cobriment de la piscina de Les Pereres

0
1265
Les obres ja han començat a Xàtiva

L’execució durarà uns sis mesos i l’obra, adjudicada per menys de 800.000 euros, està inclosa al Pla Director d’Inversions ‘Xàtiva Creix’

Este dilluns van començar les obres per al cobriment de la piscina de Les Pereres. Després de la preceptiva firma de l’acta de replanteig el passat 8 d’octubre, la maquinària de l’empresa concessionària de l’obra ocupa el poliesportiu de Xàtiva per a dur a terme una actuació llargament reivindicada per esportistes i usuaris de la ciutat, els quals podran gaudir finalment d’una piscina coberta pública. Es preveu que aquestes obres es perllonguen fins sis mesos a comptar des de la firma de l’acta de replanteig, és a dir, entre els mesos de març i abril, depenent de l’evolució dels treballs.

El projecte, adjudicat per 798.551,26 euros a Ravi Obras, Transportes y Excavaciones, S.L., està inclòs al Pla Director d’Inversions ‘Xàtiva Creix’. Es basa en una coberta lleugera i retràctil que permeta l’ús com a piscina coberta i climatitzada durant l’hivern sense condicionar l’ús en el període estival, quan podrà ser recollida. Amb aquest mecanisme es busca una millor integració amb l’entorn de la piscina i especialment amb l’edificació de la coberta roja.

L’actuació per a cobrir la piscina pública de Les Pereres va ser la proposta més votada al procés de pressupostos participatius Decideix Xàtiva del passat any 2017, sent escollida per un 25% dels 3.300 ciutadans que van participar.

La nova edificació estarà constituïda per tres blocs diferenciats: la prolongació de la coberta roja actual, la coberta telescòpica automàtica de la piscina, i un edifici d’instal·lacions en el que s’habilite la caldera per escalfar l’aigua de la piscina, així com el quadre elèctric o la depuració i cloració.

“Aquesta instal·lació ve a cobrir un dèfícit històric de la ciutat en matèria d’instal·lacions esportives” en paraules del regidor d’Esports, Pedro Aldavero. L’edil senyala que “era una demanda majoritària de la ciutadania, refrendada per les votacions dels pressupostos participatius, a més d’un compromís electoral. Gràcies a la gestió econòmica que hem realitzat en els últims anys tenim una major capacitat per a invertir en aquesta actuació”, ha destacat el regidor d’Esports Pedro Aldavero.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí