Comencen els treballs de retirada de la canya invasora al riu Xúquer al seu pas per Sueca

0
2577
Imatge dels treballs a la riba del Xúquer a Sueca.

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha iniciat ja els treballs que aconseguiran acabar amb el mur natural que impedia gaudir de l’entorn i provocava l’acumulació de canyes en el riu

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) ha començat ja a retirar la canya que voreja els marges del llit del riu Xúquer al seu pas per Sueca. Aquestos treballs es duen a terme després de que l’alcalde Dimas Vázquez sol·licitara formalment el passat estiu el propi al president de l’ens, Miguel Polo, la retirada d’aquesta espècie invasora.

En els últims dies, s’han iniciat els treballs d’eliminació d’esta planta dins del projecte ‘Canya a la canya’, impulsat pel Consorci de la Ribera i la Fundació Limne, i seleccionat per la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, l’objectiu del qual és restaurar ecosistemes fluvials i reduir el risc d’inundació en entorns urbans a través de solucions basades en la naturalesa.

“Des de l’Ajuntament, ens sentim molt contents i satisfets que hagen començat estos treballs dels quals es beneficiarà tot el nostre terme municipal. D’esta manera, aconseguirem llevar eixe mur natural que impedia a la ciutadania gaudir de l’entorn, dels seus passejos o de la pràctica de l’esport. També es facilitarà el pas de vehicles cap als camps de cultiu pròxims i s’evitarà l’acumulació de canyes en el riu després dels temporals. La nostra pretensió és que l’actuació servisca també per a garantir el seu manteniment en el temps, evitant que torne a créixer la planta invasora”, ha assenyalat l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez.

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer disposa d’un pressupost anual de 100.000 euros per a la retirada de la canya i, en esta ocasió, després de les reunions i converses mantingudes, ha decidit actuar en la nostra localitat. Des de l’Ajuntament, la Regidoria de Medi Ambient va proposar diverses opcions perquè la Confederació valorara en funció dels costos i les possibilitats tècniques. “Finalment, s’ha optat per la construcció d’una baixada d’accés amb maquinària en l’assut, que servirà com a alternativa a l’actual que es troba inutilitzada; i per l’eliminació de la part aèria de la canya que creix en el caixer del riu. A més, es perfilarà la vora del riu, eliminant també el rizoma, i es recobrirà amb malla geotèxtil que impedirà el rebrot de la canya”, ha explicat la regidora de Medi Ambient, Carmen Pérez.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí