Comencen els primers treballs de construcció del nou hospital d’Ontinyent

0
486
Una màquina treballa a la parcel·la on es construirà l'hospital d'Ontinyet

L’Alcalde d’Ontinyent es mostra “tremendament satisfet” per l’inici de les obres i destaca “l’estreta col·laboració entre Conselleria i Ajuntament que ha permès sortejar tots els entrebancs trobats en aquest llarg camí”

Aquest dilluns han entrat les primeres màquines de l’empresa adjudicatària que consturià el nou hospital d’Ontinyent -OHL- en la parcel·la on s’alçarà el futur recinte sanitari. Davant estos primers treballs de neteja i de mesurament de terrenys, l’alcalde Jorge Rodríguez, s’ha mostrat hui “tremendament satisfet”, assegurant que “és un dia llargament esperat per la ciutadania d’Ontinyent perquè després de tants anys i tants desenganys, el nou hospital va a ser una realitat”. Rodríguez a més ha destacat que “darrere d’aquest èxit” es troba “l’estreta col·laboració entre la Conselleria de Sanitat i l’Ajuntament que ha permès sortejar tots els entrebancs trobats en aquest llarg camí”.

Tècnics de la conselleria i de l’empresa està previst que aquest dimarts signen l’acta de replanteig que donarà inici oficial a les obres, en la parcel·la adquirida per 1,8 milions d’euros per l’Ajuntament i donada a la conselleria per a la construcció del nou hospital, on la Generalitat invertirà més de 30 milions d’euros. En concret, la Conselleria de Sanitat va resoldre el passat mes de març l’adjudicació de les obres a l’empresa multinacional Obrascon Huarte Lían, S.A.(OHL), per un import de 30.548.646’47 euros repartit en quatre anualitats: 4.043.298’05 euros en 2019; 7.871.604’91 en 2020; 13.132.121’58 en 2021 i 5.501.746’47 en 2022. OHL ha construït més de 150 hospitals a tot el món, entre ells l’Hospital Universitari La Paz de Madrid; el South Miami Hospital i el Lennar Medical Center (tots dos a Miami, EEUU, aquest últim amb prop de 240.000 m²) o l’Hospital Militar de La Reina a Xile.

El futur Hospital d’Ontinyent comptarà amb dues zones d’estacionament per a la ciutadania, amb al voltant de 250 places, i una altra per a la plantilla i els professionals del centre sanitari a un dels soterranis amb 120 places. El centre sanitari tindrà 6 plantes, dos d’aquestes soterranis, una àrea de Maternitat enfocat al part humanitzat, 5 quiròfans i 80 llits, i un Hospital de dia Mèdic-Quirúrgic, entre altres serveis assistencials. Entre ells hi haurà una àrea de Danys Cerebrals pionera a les Comarques Centrals, i que permetrà atendre pacients derivats no sols del propi departament sinó també de localitats com Alcoi o Gandia. La dotació d’aquest nou servei de rehabilitació ambulatòria (que inclourà sales de terapia ocupacional i gimnàs).

L’Hospital comptarà també amb una zona d’accés pel carrer sud que permetrà als vehicles accedir fins a aquest per deixar i recollir pacients, abans d’estacionar en un dels estacionaments públics. A més l’àrea de Maternitat i Parts comptarà amb un accés independent, paritoris, zones enjardinades i sales de naixement més enfocades al part humanitzat i a la relaxació de les dones parturientes. La plantilla del nou Hospital serà de 532 treballadors i treballadores, dels quals 344 seran personal sanitari, 102 personal no sanitari, i altres 86 personal extern per als serveis de cuina, neteja, manteniment o SAMU.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here