Comencen a Sagunt els treballs per la implantació de l’ample de via estàndard a la terminal de mercaderies

0
1653
Imatge de les obres a Sagunt.

Han començat les obres de substitució d’un total de 8.490 travesses i d’instal·lació de 23 aparells de via per a ample mixt

Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha iniciat una nova fase de les obres d’implantació del tercer carril en el feix de vies de la terminal logística de Sagunt Mercaderies, situada en un ramal que connecta amb les vies generals del tram València-Castelló del Corredor Mediterrani i el Corredor Cantàbric-Mediterrani.

D’aquesta manera, s’han iniciat els treballs per a la substitució d’un total de 8.490 travesses d’algunes de les vies per altres de tipus AM-05 aptes per a tercer carril. La substitució de travesses comportarà altres treballs complementaris com la descàrrega de balast, soldadures, i l’anivellament de la infraestructura amb maquinària pesant, entre altres. Igualment, s’instal·laran 23 nous aparells de via aptes per a ample mixt (via amb tercer carril).

Les obres s’han programat per fases per a no produir alteracions en el trànsit de trens de mercaderies. De la mateixa manera, durant l’execució de les mateixes es prendran totes les mesures necessàries per a garantir la seguretat tant dels treballs com de l’explotació ferroviària.

La terminal logística de Sagunt Mercaderies constitueix un important enclavament ferroviari del Corredor Mediterrani, des del qual es connecta també amb la línia direcció Teruel-Zaragoza (Corredor Cantàbric Mediterrani). Compta amb 10 vies, incloses les d’apartat.

Aquesta actuació reafirma el compromís del MITMA i d’Adif AV amb la planificació i el desenvolupament del Corredor Mediterrani, amb noves actuacions que impulsen i avancen en la construcció d’aquesta infraestructura estratègica. L’objectiu és la millora de les prestacions per als viatgers en ample estàndard ja que, quan acaben, es disposarà de més vies per les quals es podrà circular tant en ample convencional (1.668 mm) com en ample estàndard (1.435 mm), millorant la seua explotació. A més, en un futur pròxim permetran els trànsits de mercaderies en ample estàndard des d’o cap a Europa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here