Comencen a Ontinyent les obres del nou Centre de Dia per a persones amb malalties mentals

0
4272
Imatge de la visita a les obres

L’alcalde d’Ontinyent destaca l’esforç conjunt amb Caixa Ontinyent i Adiem per traure endavant una actuació que es preveu finalitzar el proper mes d’octubre

“És el fruit de l’esforç conjunt d’una ciutat solidària com la nostra per estar al costat d’aquells que més ho necessiten”. Així definia l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el nou Centre de Dia de Malalts Mentals de la ciutat, les obres del qual han començat aquest mes de juny, i que es preveu que estiga a punt al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental el proper mes d’octubre.

Es tracta d’un local de 400m2 cedit per Caixa Ontinyent al carrer Sant Ignasi on està duent-se a terme unes obres de reforma i adequació per import de 230.000 euros, dels quals 150.000 els finança l’Ajuntament d’Ontinyent, i ADIEM (Associació per la Defensa i Integració dels Malalts i Malaltes Mentals) assumeix la resta amb fons propis. En ell es prestarà atenció i es duran a terme programes de foment de l’autonomia per a 15 persones, atenent els paràmetres determinats per l’autoritat sanitària.

L’alcalde, que visitava les obres acompanyat de la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler; el President d’ADIEM, Vicent Sanchis; el President de Caixa Ontinyent i el responsable d’Obra Social, Antonio Carbonell i Roberto Sanz; l’arquitecte de l’obra, Enrique Jordà i el contractista de la mateixa, Elu Mancebo, destacava que “amb l’aportació a estes obres, les realitzades a la vivenda supervisada d’ADIEM al barri de Poble Nou i les anualitats del conveni municipal, l’Ajuntament haurà invertit 400.000 euros entre 2019 i 2020 en recolzar el treball d’esta entitat, que amb molta dedicació supleix de vegades obligacions que li correspondrien a l’administració autonòmica. Per a nosaltres és un orgull poder seguir recolzant-los comptant amb el recolzament de Caixa Ontinyent per traure endavant aquest nou espai”, destacava.

El President d’ADIEM, Vicent Sanchis, destacava que “tot i ser un any roin pel Covid19, és un any bo per a ADIEM, ja que anem a fer avanços molt importants. Vull agrair

l’espenta i la implicació personal del President de Caixa Ontinyent i per descomptat de l’Alcalde, perquè amb l’ajuda de l’Ajuntament i de Caixa Ontinyent estem traent avant un centre que va a ser un avanç importantíssim en l’atenció que prestem, ja que ens permetrà atendre millor a les persones usuàries i formar-les per fomentar la seua autonomia”, manifestava.

Entre el Centre de Rehabilitació i Integració de Malalts mentals d’Ontinyent (CRIS) i el Programa d’Acompanyament Integral-SAI, ADIEM presta atenció a 102 persones. Vicent Sanchis explicava que una volta adequat el local serà necessari equipar-lo i gestionar la seua acreditació i concert de plaçes amb la Conselleria A més de comptar amb aquest centre i amb la nova vivenda supervisada, altra novetat serà que el SAI es passarà a prestar en la Casa de Sant Rafel en quant l’Associació AFAO pase a ocupar el nou local que està habilitant-los l’Ajuntament en aquest barri.

El President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, ha recordat que aquest tipus d’actuacions són “les que prioritzem en la nostra entitat, conscients de la gran necessitat de recursos per a atendre persones amb malalties mentals greus i compromesos a millorar la qualitat de vida d’ells i de les seues famílies”. Afegint que “aquest compromís sorgeix fa quasi 25 anys amb ADIEM i la nostra Obra Social segueix ací, acompanyant-los quan el necessiten. Això és el que fa especial a Caixa Ontinyent, l’única caixa d’estalvis valenciana i, per tant, l’única que reverteix ací part dels seus beneficis en la nostra gent”.

L’arquitecte de l’obra Enrique Jordà, detallava que el Centre de Dia comptarà amb una sala multiusos on es podran fer actes multitudinaris, 4 sales polivalents, 2 despatxos polivalents, un despatx direcció, altre d’administració, 2 lavabos per a personal i 2 adaptats per a persones usuàries. La ubicació al número 34 del carrer Sant Ignasi compta amb l’avantatge de la proximitat al CRIS, que es troba al número 38 del mateix carrer.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here