Comencen a negociar-se les condicions d’eixida de treballadors de la planta de Pilkington de Sagunt

0
706
Imatge d'una assemblea dels treballadors de Pilkington.

Les prejubilacions i eixides voluntàries de fins a 50 treballadors de la planta es negocien després d’acceptar la plantilla el preacord

La direcció de Pilkington Sagunt i el comité d’empresa comencen aquest dimarts la negociació de les condicions econòmiques de les prejubilacions i eixides voluntàries de fins a 50 treballadors de la planta, després d’acceptar la plantilla el preacord aconseguit que evita els acomiadaments traumàtics.

El preacord al qual van arribar CGT, UGT i CCOO amb la direcció de la planta ha permés retirar l’acomiadament de 117 treballadors dels 385 que conformen la plantilla que havia plantejat l’empresa i que, en un primer moment, va ser rebutjat pels treballadors però uns dies després el van acceptar.

L’ajust de personal, que té de termini de negociació fins al 17 de desembre però hi ha la possibilitat d’allargar-se, es farà mitjançant prejubilacions a partir de 57 anys i eixides voluntàries que no tenen per què correspondre a treballadors de la línia de laminatge, segons indiquen fonts sindicals.

S’adaptarà la plantilla a la càrrega de treball que presenta actualment aquesta línia, que se situa en un 60% de la seua capacitat.

Amb l’acord per a no aplicar un ERE, es guanya temps per a veure l’evolució del mercat i les inversions d’ací fins a 2025 i analitzar què es pot fer per a mantindre l’ocupació, segons el sindicat CCOO, que destaca la garantia de continuïtat de la línia de laminatge fins al 31 de desembre de 2024.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí