Coeval critica la pujada d’un 20% de la taxa del COR a comerços i pimes de la Vall d’Albaida

0
1254
Imatge d'un acte de Coeval

L’empresarial demana al COR que duga a terme «les modificacions necessàries perquè pague més qui més residus genere però també pague menys qui menys residus genere»

La Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL) ha criticat «l’elevada pujada de les taxes» que el Consorci de Residus V5 (COR) va a cobrar en 2018 a ciutadans, comerços i pimes de la Vall d’Albaida i l’augment de la qual estarà en una mitjana del 20% motivat segons el COR per la falta d’instal·lacions receptores, que fa que molts residus s’hagen de portar al EMTRE (València) i pel desenvolupament per imperatiu legal del pla d’ecoparcs.

Des de COEVAL es posa de manifest que aquesta pujada és molt elevada tenint en compte que «es paga més del que generen comerços i pimes com a residus orgànics i del cost del servei que es presta, la qual cosa va en contra de la justícia tributària que ha d’exigir-se a aquesta taxa».

Recorden a més que «moltes de les pimes han de pagar també, en compliment del que exigeix la llei, un gestor de residus que els preste serveis, aplicant-se en aquest cas impostos mediambientals d’àmbit autonòmic que s’incrementen en 2018 fins a en un 700%, perjudicant-se seriosament la competitivitat i el manteniment i creació d’ocupació de les mateixes, de les quals depenen la gran majoria de llocs de treball».

A la fi del passat mes d’agost COEVAL va elevar al COR unes propostes que pretenien ajudar a millorar la regulació de la taxa , atès que els trams i paràmetres utilitzats pel COR des del punt de vista de COEVAL creen situacions injustes que penalitzen especialment a comerços i pimes.

La resposta del COR no ha sigut satisfactòria per a COEVAL ja que encara que s’amplia algun tram (entre 100 i 300 m²) i es baixa mig punt el que van a pagar comerços i pimes en aqueix tram, la qual cosa suposa una disminució de la taxa de la qual es beneficiaren tots els comerços i pimes de la comarca, es considera per part de COEVAL que tal mesura és insuficient a la vista de l’elevada taxa que el COR els cobrarà en 2018 amb una pujada de més del 20% que no s’entén justificada en un moment en el qual segueix havent-hi dificultats econòmiques per a comerços, pimes i ciutadans en general.

COEVAL demana al COR que duga a terme «les modificacions necessàries perquè pague més qui més residus genere però també pague menys qui menys residus genere. Amb la taxa que el COR va aplicar en 2018 és desproporcionat el que paguen comerços i pimes respecte els residus que generen». Des de COEVAL es demana al COR que vaja millorant la seua política tributària de cara al fet que els ingressos li arriben dels grans productors de residus i no de comerços i pimes que amb prou faenes generen.

COEVAL malgrat la seua postura crítica amb la taxa que el COR ha fixat per a 2018 queda a la disposició d’este per a treballar conjuntament a millorar les polítiques que el COR duga a terme en la Vall d´Albaida, i especialment la seua repercussió a comerços i pimes, acceptant la proposta que en el seu moment li va fer el COR de crear un grup de treball conjunt COR-*COEVAL a fi d’analitzar els costos del servei i la seua ordenança reguladora.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí