Coeval presenta el Projecte Clariano per crear una marca gastronòmica de les comarques

1
826
copa vi
L'eix central de la marca serà la cultura del vi

La Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (Coeval) presenta el Projecte Clariano per a la creació d’una marca que identifique els productes agroalimentaris i sectors afins de les comarques de la Vall d’Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés. Esta presentació, que ha estat a càrrec de Teodoro Mora, s’ha celebrat este migdia a la seu de la Fundació Bancaixa de València dins el marc de la jornada ‘La innovació en l’alimentació’ impulsada per l’Impiva.

Segons s’explica des de la patronal el Projecte Clariano «aspira a ser una marca identificativa que permeta donar valor afegit als productes de la Vall d’Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés, per millorar el posicionament de les empreses productores de productes alimentaris, bens de consum, així com dels sectors logístic, comercial, promoció turística i en definitiva de l’hostaleria i la restauració».

A més a més Coeval explica que este projecte «es planteja com una plataforma des de la que es puguen impulsar i dinamitzar projectes i empreses basats en els productes de qualitat que té el nostre territori». L’empresarial vincula esta iniciativa amb el Projecte DinamizaVall, que també és una col·laboració entre Coeval i l’Impiva i que és «un conjunt complementari d’accions inicials en suport a la dinamització i diversificació econòmica de la Vall d’Albaida».

L’eix principal del Projecte Clariano, segons apunta Coeval, seria la cultura vitivinícola de la comarca la qual «pretén una expansió concertada entre tots els sectors vinculats com són els embotits, l’oli, la rebosteria tradicional etc». Així apunten que es pretenen «crear sinèrgies entre les diferents empreses relacionades amb estos sectors potenciant la cultura tradicional del vi, els productes de consum vinculats a criteris mediambientals -ecodisseny, manufactura tradicional-, gastronomia autòctona, així com el patrimoni cultural i paisatgístic d’estes comarques per articular una oferta turística de qualitat».

Coeval afirma que el Projecte Clariano parteix d’una «concepció global dels productes de la zona que cobreix la Denominació d’Origen vinícola i està oberta a tots els sectors productius de les comarques».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí