Coeval impulsa un espai per a que les empreses col·laboren per investigar en innovació i sostenibilitat

0
1337
Coeval
Es potenciarà la indústria del reciclatge

El Clúster Territorial de la Innovació i la Sostenibilitat impulsat per la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (Coeval) agruparà empreses innovadores de la zona  per crear un espai per a l’intercanvi de les empreses que involucre unitats d’investigació i centres formatius per obtindre avantatges en projectes conjunts. Esta col·laboració busca que les empreses participants obtinguen un valor afegit per als seus productes o serveis i compta ja amb el suport de la Conselleria i el Ministeri d’Indústria.

Esta iniciativa es desencoluarà a través d’un pla estratègic de innovació i sostenibilitat territorial elaborat per la Universitat Politècnica de València en col·laboració amb empreses de diferents sectors integrats a Coeval. Des de la patronal s’afirma que la col·laboració «permetrà potenciar la capacitat econòmica i industrial de la comarca possicionant-la de manera que puga guanyar quotes de mercat en un escenari econòmic internacional en el que el coneixement al servei de la innovació i la sostenibilitat va a ser fonamental».

El projecte liderat per  Coeval «aposta per la innovació, entesa globalment, afectat a totes les fases del procés productiu, i en tots els àmbits i sectors de l’activitat econòmica, tant la indústria com els serveis, així com per la sostenibilitat» s’afirma des de l’empresarial. D’esta forma s’argumenta que  «les energies renovables o l’aposta empresarial a l’àmbit del medi ambient pel reciclatge suposen un interessant camp per diversificar i posar en valor l’economia de la comarca». Coeval recorda que la Vall d’Albaida compta amb empreses propícies per a estos treballs al camp del vidre reciclat, el reciclatge de pneumàtics, les energies renovables, i la producció de productes energètics a partir d’actuacions de reciclatge.

Vicente Donat, Secretari General de Coeval, destaca «la importància que suposa que el Ministeri d’Indústria amb el suport de la Conselleria d’Indústria dóne suport un projecte caracteritzat per ser territorial i intersectorial».

Esta iniciativa de Coeval s’emmarca en la línia de treball de la confederació que afirmen «tendeix a reequilibrar el teixit econòmic i industrial de la all d’Albaida, apostant per la innovació i la diversificació d’activitats buscant el valor afegit». Així recorden proectes com Dinamiza Vall I i II per als sectors industrials o el Projecte Clariano com a marca d’identitat dels productes agroalimentaris de la Vall d’Albaida.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí