Coeval impulsa la redacció d’un Pla de Competitivitat Turística de la Vall per potenciar els seus recursos

0
772
Pou Clar
Es pretén potenciar els valors turístics de la Vall d'Albaida

La Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (Coeval) i la Diputació de València han subscrit un acord de col·laboració entre les dues entitats pel qual la corporació provincial es compromet a donar suport econòmic per al desenvolupament d’un Pla de Competitivitat Turística per la comarca de la Vall d’Albaida.

Este acord ha estat signat entre el president de Coeval, Rafael Pla, i el vicepresident del Patronat Provincial de Turisme València Terra i Mar, Isidro Prieto, i es pretén assentar així «un model que posicione la comarca com a destinació turística d’interior de la Comunitat Valenciana«, segons s’apunta des de l’empresarial, comptant com a principals atractius la cultura i les tradicions artesanals, gastronòmiques i alimentàries.

L’estudi partirà d’un anàlisi tècnic que possibilite la identificació dels recursos existents en la comarca, realitzant un treball de camp per al coneixement de l’oferta que existeix i, alhora, realitzar un anàlisi de demanda a través de sondejos d’opinió.

Coeval apunta que la identificació dels recursos turístics de la Vall d’Albaida així com els segments de demanda prioritaris permetran establir els components bàsics en els que s’ha de basar l’oferta turística comarcal. D’esta forma a partir d’esta identificació seria quan es passaria a definir una estratègia de diferenciació i especialització dels productes turístics amb les actuacions que es requereixquen.

Un altre dels objectius del Pla de Competitivitat Turística és el de definir el model de col·laboració entre les adminstracions públiques i la iniciativa privada en este àmbit, ja que des de Coeval es considera «imprescindible» la col·laboració entre institucions i empreses per aconseguir l’objectiu.

Amb esta finalitat indica l’empresarial que Coeval, el Patronat Provincial de Turisme València Terra i Mar i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida estan treballant en potenciar el sector turístic comarcal per aconseguir un «reequilibri» dels diferents sectors econòmics a través duna «diversificació de l’activitat socio-econòmica».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí