Coeval i l’IMPIVA impulsen la segona fase del projecte de competitivitat i innovació a la Vall

0
860
Coeval
Coeval continuarà el pla Dinamizavall

L’Institut de la Xicoteta i Mitjana Empresa (IMPIVA) -integrat dins la conselleria d’Indústria- i la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (Coeval) impulsaran el desenvolupament del projecte Dinamizavall-2 que té com a finalitat  «estimular el desenvolupament de la comarca especialment en els aspectes relacionats amb la competitivitat i la innovació amb l’objecte d’atraure noves empreses a la comarca, impulsar les ja existents i crear ocupació» segons s’explica des de l’empresarial.

Esta segona part del pla Dinamzavall complementa els objectius inicials plantejats l’any passat que pretenien diagnosticar la situació del teixit econòmic de la Vall d’Albaida. Així la Universitat ha de confeccionar un catàleg de recursos empresarials de la comarca, tant humans com industrials, econòmics i naturals, per la qual cosa amb el seu coneixement es puga «afrontar els canvis que la complexa situació econòmica actual imposa» es justifica des de Coeval.

Per poder dur a terme la iniciativa l’empresarial explica que cal «la col·laboració dels ajuntaments de la comarca i de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida» amb la qual Coeval ha mantingut recentment una reunió. En este encontre es va coincidir amb els responsables municipals, segons s’explica des de la paronal «en l’especial importància que en estos moments té en matèria de promoció econòmica la col·laboració públic-privada».

Amb el treball s’elaboraran informes complementaris al catàleg, sobre continguts socioeconòmics de la comarca que «destacaran les seues potencialitats i valors afegits per la creació d’empreses i ocupació, amb l’objectiu de dur a terme accions de promoció econòmica i empresarial de la mateixa» s’explica des de Coeval.

Com a part del desenvolupament d’este projecte està previst realitzar reunions i contactes empresarials, apunta la confecderació,  «ja que les possibilitats d’innovar es multipliquen quan existeix una comunicació estreta tant entre empreses de diferents sectors i àmbits geogràfics, com entre els diferents econòmics i socials».

Coeval afirma així que aposta per «aprofitar les sinèrgies de l’activitat empresarial de la comarca i la potencialitat de la Vall d’Albaida per convertir-la en un referent de la innovació i la millora de la competitivitat, a través de la interrelació entre les empreses i la col·laboració amb les universitats i institucions». Els seus objectius serien per tant «potenciar el desenvolupament i internacionalització del teixit industrial i empresarial ja existent, i atraure noves empreses, especialment en camps com per exemple les noves tecnologies i les energies renovables i, en definitiva, totes aquelles activitats industrials i empresarials que tinguen el valor afegit de la innovació».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí