Coeval demana que l’Hospital d’Ontinyent estiga en funcionament en menys d’any i mig

6
1013
Cervera Insa
L'alcaldessa i el conseller es van reunir el 4 de novembre

Un informe sanitari encarregat per la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (Coeval) a la Universitat de València considera que l’Hospital d’Ontinyent «hauria d’estar inaugurat en esta legislatura», és a dir, en menys d’any i mig. Este informe, elaborat per les professores Carmen Blasco i María José Vañó, marca este termini «donada la situació de la comarca» per la qual cosa l’empresarial considera «fonamental» que «es concreten els terminis de temps per la posada en marxa dels serveis». L’informe, segons s’apunta des de la confederació «ha estat elaborat en base a la informació recollida de proessionals i directius del sector sanitari».

A més a més Coeval també ha demanat a l’Ajutnament d’Ontinyent i a la Conselleria de Sanitat que aclareixquen si al futur centre sanitari es dispensaran les especialitats anunciades «o si, igual que ara, es tracta exclusivament d’una referència genèrica a les especialitats de les consultes externes amb les que comptarà el nou centre».

El passat 4 de novembre es van reunir l’alcaldessa d’Ontinyent, Lina Insa, i el Conseller de Sanitat, Manuel Cervera, els quals van afirmar que tindria serveis de les especialitats de Medicina Interna, Cardiologia, Neumologia, Medicina Digestiva, Pediatria, Neurologia, Reumatologia, Endocrinologia, Alergologia, Cirurgia General, Traumatologia, Obstetrícia-Ginecologia, Urologia, Otorrinolaringologia, Oftalmologia, Dermatologia i Anestesiologia. En la mateixa reunió es va apuntar que el projecte s’adjudicaria eixa setmana.

A més a més l’empresarial considera fonamental «assegurar-se de que el projecte d’hospital d’Ontinyent estiga obert a futures ampliacions tant en dimensions com en serveis i capacitat per adaptar-se a les necessitats reals de la comarca».

Per una altra banda Coeval demana que el centre «siga punter i avantguardista en l’ús de les noves tecnologies de la comunicació, TICs» per exemple amb la implantaicó del ‘telediagnòstic’ la qual cosa suposaria «una millora del servei» perquè així «es pot comptar amb l’opinió dels millors especialistes en cada rama independentment de la seua ubicació geogràfica».

Finalment consideren «fonamental» que el nou hospital seveixca per formar professionals i en esta línia «crear sinèrgies amb l’Extensió Universitària d’Ontinyent, que d’esta manera podria ampliar la seua oferta d’estudis a la rama sanitària». Amb esta prestació Coeval afirma que hi hauria «no sols una millora del servei sanitari, sino un impuls per a l’economia de la comarca amb la creació de llocs de treball directes i indirectes».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí