Coeval demana que la nova línia fèrria Xàtiva-Alcoi tinga ample de via internacional

0
508
línia Xàtiva-Alcoi
L'empresarial vol potenciar el transport internacional ferroviari

La Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (Coeval) ha sol·lictat al Ministeri de Foment i a la Generalitat que les obres de millora, renovació i modernització de la línia fèrria Xàtiva-Alcoi apliquen a la infraestructura l’ample de via internacional. Així afirmen que esta transformació seria “una veritable aposta de futur pel transport ferroviari tant de viatgers com de mercaderies, de cara a impulsar en este camp de possibilitats logístiques de la Vall d’Albaida, una àrea especialment bolcada en la internacionalització dels seus productes”.

A més a més la patronal també ha demanat en els escrits enviats a la Delegació del Govern i  a la Conselleria d’Infraestructures que per a Ontinyent cal l’apropament de l’estació ferroviària al nucli urbà ja que “no sols suposaria un avantatge per als usuaris del ferrocarril, sino que contribuiria a dinamitzar el comerç i els serveis de la ciutat”.

Entre les peticions també s’ha sol·licitat l’agilització de terminis per executar les obres dins el protocol signat entre les administracions autonòmica i estatal per traspassar la titularitat de la línia de l’Estat a la Generalitat. Justament ahir es va produir una reunió entre el conseller d’Infraestructures, Mario Flores, i el secreari d’estat d’Infraestructures, Víctor Morlán, en la que es van comprometre a l’agilització dels permisos d’obres de la línia però també de l’estació d’Albaida.

Finalment la Junta Directiva de Coeval també ha remés a les administracions implicades en la remodelació de la línia Xàtiva-Alcoi rebre informació de les actuacions que duguen a terme cadascuna, ja que tant el Ministeri de Foment com la Generalitat actuaran en diferents trams del recorregut ferroviari.

L’associació empresarial ha afirmat que la millora de les infraestructures a la Vall d’Albaida ha de ser un “objectiu prioritari”, perquè “d’elles depén en gran part el futur desenvolupament del teixit econòmic i industrial de la comarca”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent estima en 250.000 els visitants que passaran per la Fira de Novembre fins este dilluns

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here