Coeval demana que la nova línia fèrria Xàtiva-Alcoi tinga ample de via internacional

0
561
línia Xàtiva-Alcoi
L'empresarial vol potenciar el transport internacional ferroviari

La Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (Coeval) ha sol·lictat al Ministeri de Foment i a la Generalitat que les obres de millora, renovació i modernització de la línia fèrria Xàtiva-Alcoi apliquen a la infraestructura l’ample de via internacional. Així afirmen que esta transformació seria “una veritable aposta de futur pel transport ferroviari tant de viatgers com de mercaderies, de cara a impulsar en este camp de possibilitats logístiques de la Vall d’Albaida, una àrea especialment bolcada en la internacionalització dels seus productes”.

A més a més la patronal també ha demanat en els escrits enviats a la Delegació del Govern i  a la Conselleria d’Infraestructures que per a Ontinyent cal l’apropament de l’estació ferroviària al nucli urbà ja que “no sols suposaria un avantatge per als usuaris del ferrocarril, sino que contribuiria a dinamitzar el comerç i els serveis de la ciutat”.

Entre les peticions també s’ha sol·licitat l’agilització de terminis per executar les obres dins el protocol signat entre les administracions autonòmica i estatal per traspassar la titularitat de la línia de l’Estat a la Generalitat. Justament ahir es va produir una reunió entre el conseller d’Infraestructures, Mario Flores, i el secreari d’estat d’Infraestructures, Víctor Morlán, en la que es van comprometre a l’agilització dels permisos d’obres de la línia però també de l’estació d’Albaida.

Finalment la Junta Directiva de Coeval també ha remés a les administracions implicades en la remodelació de la línia Xàtiva-Alcoi rebre informació de les actuacions que duguen a terme cadascuna, ja que tant el Ministeri de Foment com la Generalitat actuaran en diferents trams del recorregut ferroviari.

L’associació empresarial ha afirmat que la millora de les infraestructures a la Vall d’Albaida ha de ser un “objectiu prioritari”, perquè “d’elles depén en gran part el futur desenvolupament del teixit econòmic i industrial de la comarca”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here