Ciutadans demana un Pla Acústic per a Ontinyent que “millore la convivència entre els veïns”

0
1959
Juan Revert, portaveu municipal de Ciudadanos a Ontinyent

El portaveu ha destacat que “es trata de adaptar la normativa per a solucionar un problema real i enriquir la calitat de vida dels veïns”

El portaveu de Ciutadans (Cs) d’Ontinyent, Juan Revert, ha presentat una moció al Ple “per a que el consistori elabore un Pla Acústic que millore la convivencia entre els veïns del municipi”, ha explicat

El regidor de Cs ha destacat que “la llei 7/2002 de la Generalitat Valenciana estableix que els municipis de més de 20.000 habitants han d’elaborar els seus plans acústics”. “No obstant açò, ha argumentat, Ontinyent només compta amb unes ordenances municipals de 1996″. Per això, l’edil ha assenyalat que “és necessari elaborar aquest Pla per a poder regular correctament els nivells acústics tant per a les activitats existents com per a les de nova creació”.

“Aquest Pla Acústic tindrà com a finalitat la identificació de les àrees acústiques existents en el municipi en funció de l’ús actual o previst sobre les mateixes i les seues condicions acústiques, així com l’adopció de mesures que permeten la progressiva reducció dels seus nivells sonors per a situar-los per davall dels previstos en la llei esmentada”, ha concretat.

A més, la moció preveu la creació d’un mapa acústic i d’un programa d’actuació, que “tindrà per objecte analitzar els nivells de soroll existents en el terme municipal i proporcionar informació sobre les fonts sonores causants de la contaminació acústica”, segons ha especificat.

Per a Revert, “amb aquesta mesura no solament donem solució a una problemàtica real en la nostra població sinó que, a més, contribuïm a millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí