Ciudadanos se suma a les reclamacions a Foment de la millora de la línia de tren Xàtiva-Alcoi

CaixaBank - MyBox

0
1121
Imatge de la línia Xàtiva-Alcoi.

La diputada Rosa García anuncia una Proposició No de Llei de Ciudadanos per a la renovació integral dels 64 quilòmetres de la via

Ciudadanos ha presentat en les Corts valencianes una Proposició No de Llei (PNL) per a aconseguir que “el Consell exigisca al Ministeri de Foment que escometa la modernització i renovació integral dels 64 quilòmetres de la via ferroviària que uneix Xàtiva amb Alcoi per a escurçar els temps de viatge, incrementar la confortabilidad i garantir el seu futur”. Així ho ha explicat la diputada Rosa García, qui ha recordat que la línia té “trams que daten de principis de segle XX, amb travesses de fusta”, i a més que “el viatge entre Alcoi i Xàtiva dura entorn de 70 minuts”.

Esta reivindicació es produeix després de que els alcaldes de les principals ciutats afectades (Xàtiva, Ontinyent i Alcoi) hagen reivindicat la inversió de 3,5 milions en la línia, així com també la modernització junt amb la Conselleria de Territori.

Des de Cs apunten que “al juliol de 2009 Foment i la Generalitat Valenciana van dissenyar un pla per a la modernització de la línia, però els anys han anat passant sense que s’haja engegat i empitjorant-se les seues condicions”. A més, la diputada García ha posat l’accent que “les estacions d’Alcoi, Ontinyent, Albaida i Benigànim estan obertes algunes hores del dia i els viatgers es poden refugiar a l’interior, però en la resta de casos hi ha xicotets espais o els baixadors estan molt allunyats”. En aquesta línia, Cs proposa avaluar la situació de totes les estacions que comprenen el tram per a modernitzar-les i dotar-les dels elements necessaris per a la seguretat i l’accessibilitat dels passatgers.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here