Ciudadanos reclama la culminació de la N-344 a la Font de la Figuera per a reduir l’alta sinistralitat

0
833
El diputat Emigdio Tormo ha presentat la PNL sobre la Font de la Figuera

L’alcalde de la Font de la Figuera també lamenta que “la seguretat de les persones hauria d’estar per davant de la resta d’interesos”

Ciudadanos ha registrat a les Corts valencianes una Proposició No de Llei (PNL) per tal que el Consell inste al Govern central a realitzar totes les actuacions pendents per a finalitzar les obres de la N-344 al seu pas per La Font de la Figuera de forma urgent per a reduir la seua sinistralitat. “Les obres porten 10 anys en execució i la meitat estan parades, una situació insostenible que provoca gran nombre d’accidents i morts cada any, com el del passat 16 de febrer”, ha explicat el diputat Emigdio Tormo, qui ha recordat que la carretera al seu pas per la població “es caracteritza per ser molt sinuosa, amb vorals reduïts i corbes d’escàs radi”.

Esta petició es produeix el dia després de que a esta carretera es produira un nou accident amb dues víctimes mortals i dues més ferides en un xoc entre un camió i un turisme.

“Per esta via discorre el principal flux de tràfic de camions en les carreteres alacantines, 6.150 vehicles pesats al dia que transporten en bona mesurada productes alimentaris des d’Almeria o Múrcia cap al Nord d’Espanya i la resta d’Europa”, ha continuat el diputat.

Tormo recorda que a l’agost de 2008, “es va anunciar l’adjudicació de les obres de l’autovia Cieza-La Font de la Figuera, amb un pressupost de 94,3 milions d’euros i un termini d’execució de tres anys i vuit mesos, per a solucionar dos problemes, evitar l’intens tràfic i estalviar als conductors les incòmodes i perilloses corbes”. No obstant açò, “les obres van estar parades durant un any pels reajustaments pressupostaris de 2010 i a dia d’avui segueixen sense finalitzar-se”, ha afegit.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàtiva supera els 100.000 € d'inversió en accessibilitat al complex de la Casa de la Cultura

Queixa de l’alcalde

L’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz (Compromís), respecte a la situació de la carretera, ha manifestat que “res més greu que una infraestructura mal plantejada, mal planificada i mal resolta en quan a terminis, afectacions i conseqüències mal considerades s’emporte per davant la vida de cap persona”.

D’esta forma Muñoz lamenta que “la seguretat de les persones hauria d’estar per davant de la resta d’interesos”, i concloïa desitjant que “espere que en algun moment es desperte la necessitat d’una solució definitiva per part del Ministerio de Fomento”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here