Ciudadanos es queda sense representants al ple de Xàtiva després d’expulsar al seu últim regidor

0
2112
Juan Giner, en les eleccions municipals de 2019.

Juan Giner va abandonar fa un mes les seues delegacions dins el govern municipal, però tenia un expedient obert per no haver renunciat quan l’alcalde va mantindre a la tránsfuga de Cs María Beltrán

Era una expulsió anunciada i ja s’ha confirmat. Juan Giner, l’últim regidor de Ciudadanos a Xàtiva, ha sigut expulsat del partit i la formació taronja es queda sense representants al ple municipal ja que Giner no renuncia a la seua acta de regidor.

L’expulsió ha estat confirmada per Giner a Xtradio, i alhora es rubrica una expulsió que el propi regidor ja avançava fa just un mes quan Giner va anunciar que renunciava a les seues delegacions dins el govern de Xàtiva.

La història de Ciudadanos a Xàtiva podria acabar ací després de set anys de representació al ple municipal. Va ser el propi Giner qui va aconseguir la primera acta per a la formació taronja en 2015, i en 2019 va renovar la representació i la va ampliar amb una regidora més, aconseguint també un acord de govern amb el PSPV de Roger Cerdà.

No obstant aquesta regidora, María Beltrán, va anunciar que deixava el partit el passat mes de setembre de 2021, però que mantenia les seues delegacions dins del govern municipal amb el beneplàcit de l’alcalde. Davant aquesta situació Ciudadanos va demanar a Cerdà que expulsara a Beltrán del govern per poder mantindre l’acord entre les dues formacions.

Però l’alcalde no va accedir a la reclamació (amb Beltran el PSPV manté la majoria absoluta al ple municipal) i Giner es va mantindre al govern malgrat que el seu partit li va demanar que renunciara a elles pel manteniment de la regidora trànsfuga. Davant aquesta resistència a abandonar el govern municipal Cs li va obrir un expedient a Giner que ara ha acabat en expulsió malgrat que va abandonar les delegacions fa ara un mes.

Juan Giner ha manifestat que es mantindrà al ple durant l’any que queda de legislatura, però que no tornarà a ser candidat en les pròximes eleccions municipals.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí