La cinquena edició de l’Splash de Sagunt tanca amb 5.500 assistents

0
1171
Sagunt ha tancat la cinquena edició de l'Splash

L’organització destaca el creixement i consolidació d’este festival del còmic, que tractarà de celebrar la seua pròxima edició en la Nau de Tallers Generals

L’organització ha qualificat “d’intensíssim” el cap de setmana en el qual s’ha celebrat la cinquena edició del SplashSagunt: Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana. Amb seu en el Casal Jove del Port de Sagunt, el festival ha xifrat en 5.500 els assistents d’enguany, que s’han repartit per les tres exposicions, els tallers impartits per APIV, les xarrades, presentacions, projeccions de cinema, signatures, lliuraments de premis i els dos espectacles nocturns, amb entrada, Mongòlia i el concert de la Ben Volguda. “El Splash és un festival xicotet que no ha deixat de créixer en la seua curta trajectòria i seguix assentant-se entre els afeccionats al còmic i els propis autors i editorials que queden encantats amb l’experiència”, expliquen des de l’organització.

Per al regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, enguany ha suposat la “consolidació” del festival: “Estem contents i molt satisfets per com ha anat esta cinquena edició del Festival Splash. Vora 5.500 persones han assistit a esta mostra del còmic que fem a Sagunt des de la regidoria de Joventut, la qual cosa demostra que enguany ha sigut el de la consolidació del Splash com a Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana, i entrant en el circuit dels principals festivals de l’Estat espanyol dedicats al còmic i a la il·lustració”.

A més, Sampedro ha apuntat que l’edició del 2019 es planteja realitzar-la en un entorn molt més emblemàtic: la Nau. “El bon ambient i els números ens animen a seguir creixent de cara a l’any que ve i a intentar organitzar la pròxima edició en la Nau de Tallers, amb més autors, més stands i més continguts”, ha explicat el regidor.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Educación asigna una financiación de 4,5 millones a las escuelas de música en 2014

Entre els autors més buscats d’esta cinquena edició podem citar Horaci Altuna, al tàndem Mary i Bryan Talbot, arribats des de Regne Unit, o Flavita Banana, que pràcticament van esgotar existències en els stands de venda de les editorials, a més de Cristina Durán, Miguel Á. Giner, Anabel Colazo, Gerard Miquel, Sento Llobell, Carmelo Manresa, Jordi Bayarri, Mauro Entrialgo, Laura Rubio, Jorge Carrión, Agustín Ferrer, Joan Mundet, Elisa McCausland o Antonio Hitos, entre d’altres fins a sumar 40.​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here