El cicle de música sacra ‘Sagunt in Excelsis’ torna a Sagunt

0
1490
Sagunt in excelsis se celebrarà de l'1 al 27 de març

El certamen se celebrarà de l’1 al 27 de març comptant com a plat fort la ‘Missa brevis’ de Jacob de Haan dirigida per Pere Molina-González

El 13é cicle de música sacra Sagunt in Excelsis torna a Sagunt de l’1 al 27 de març gràcies a la delegació de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt i a la Majoralia de la Confraria de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist. Dijous 1 de març, a les 19.30 hores, donarà començament el cicle de 2017 amb la presentació dels diferents concerts en l’ermita de la Sang a càrrec del director musical, Josep Ramón Gil-Tàrrega. En la presentació també intervindran el delegat de Cultura, José Manuel Tarazona; el coordinador del cicle, Ramón Muñoz, i el clavari en funcions, Rafael Fontana.

El regidor ha manifestat que la Setmana Santa Saguntina “també és rica en expressions artístiques, bona mostra d’això és el XIV cicle de música sacra Sagunt in Excelsis, d’extraordinària qualitat interpretativa i en harmonia amb el nostre patrimoni material i immaterial”. Tarazona ha convidat a tots a “gaudir dels concerts en l’ermita de la Sang, així com en les esglésies d’El Salvador, el Bon Succés, o en la residència d’ancians Verge del Carme asil”. A més ha recordat que si “som Capital Cultural Valenciana és per projectes com este, fruit de la convicció dels saguntins i saguntines per a convertir Sagunt en un referent cultural de primer ordre”.

El cicle de concerts començarà dissabte 3 de març, a les 20 hores, amb la interpretació de la Missa brevis de Jacob de Haan per part de l’orquestra i el cor de la Societat Musical de la Lira Saguntina dirigits pel seu director titular i artístic, també de l’Orquestra de cambra de València i director musical resident del Teatre Serrano de Gandia durant les temporades 2012-2017, Pere Molina-González, un dels plats forts que recomana el regidor de Cultura.

La soprano solista serà la saguntina Marina Díaz, la trajectòria de la qual compta amb diverses actuacions com a soprano solista en El Fantasma de la Ópera o en el Réquiem de Fauré. Com a trompeta soprano i orquestra i solista, serà l’actual director de l’Onda Big Band i de la Vall d’Uixó Big Band, Manolo Díaz.

A estos concerts els seguiran el dimecres 21 de març, a les 20 hores, en l’església d’El Salvador, Responsoris de tenebres de T. Luis de Victoria, Victoria Musicae, dirigit per Josep Ramon Gil-Tàrrega; el diumenge 25 de març, a les 20 hores, en l’església del Bon Succés, la Missa in fletu solatium de Johann Caspar Kerll dirigida per Geoffrey Webber; i el dimarts 27 de març, a les 20 hores, en la capella de la residència d’ancians Verge del Carme “asil” la Missa a 4 de William Byrd amb Qvinta Essençia i Consort de violes, com a tancament del cicle.​

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí