La CHX inverteix més de 600.000 € en obres per evitar inundacions del barranc del Barcal a Navarrés

0
1822
Moragues ha estat acompanyat per l'alcaldessa de Navarrés, Estela Darocas

Els treballs consisteixen en l’execució d’un llit a cel obert amb capacitat hidràulica suficient i d’un camí de servei per a la seua construcció i posterior manteniment

El delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha visitat les obres que està executant la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) a Navarrés per a la recuperació i restauració del tram del Barranc del Barcal que provoca inundacions a camps i edificis propers.

“El Govern està donant resposta a una reivindicació històrica del municipi i anem a invertir més de 600.000 euros perquè quan hi haja pluges torrencials les explotacions agrícoles i les cases situades prop del riu Barcal no patisquen inundacions”, ha explicat el delegat.

El tram del riu situat a uns 1.100 m del seu naixement en Playa Monte va ser soterrat fa diverses dècades mitjançant una secció ovoide que actualment es troba pràcticament obturada a causa de les aportacions sòlides del barranc i a l’enfonsament de la volta en diversos punts, generant, a més una situació de perill deguda a les foradades existents en el terreny.

L’ovoide ha perdut quasi per complet la seua capacitat de transport impedint que el vessament generat per les pluges i que va a parar al llit del riu Barcal, tinga eixida aigües a baix, acumulant-se i inundandolos terrens confrontants en episodis de pluges torrencials.

“Davant aquesta situació el Govern està canviant la infraestructura hidràulica fent-la més moderna i més eficaç, i el paisatge millorarà perquè es farà també un camí de servei que no deixa de ser una via verda”, ha assenyalat el delegat.

Els treballs, que van començar al novembre del 2017 i amb un termini d’execució de sis mesos, consisteixen en la substitució de l’esmentada volta i en l’execució d’un llit a cel obert amb capacitat hidràulica suficient i l’execució d’un camí de servei per a la seua construcció i posterior manteniment. El pressupost concentre és de 614.036,36€.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí