Tercera edició del programa cultural als carrers del centre històric ‘Xàtiva a la Fresca’

0
711
Imatge d'una de les projeccions realitzades de Xàtiva a la fresca

La programació oferirà concerts i cinema gratuït a les places més del centre històric de Xàtiva en les nits d’estiu

L’àrea de Cultura de Xàtiva, dins la programació estiuenca, impulsa la tercera edició de ‘Xàtiva a la Fresca’. Aquest esdevenint va nàixer per possibilitar la participació de veïns del centre històric a l’activitat cultural de la ciutat. La programació oferirà concerts i cinema a les places més pròximes als seus habitatges.

En la realització del programa han col·laborat diversos col·lectius com falles, confraries i associacions de veïns. Gran part del pes cultural de la programació recau sobre les societats musicals de la ciutat, la primitiva Setabense i la Música Nova, per mitjà de les seues bandes i orquestres, animaran les places i carrers de la ciutat amb peces de famosos musicals del teatre i del cinema. A més a més, i com a novetat d’aquesta edició, s’amplia l’espai escènic. Les pedanies de la ciutat, la Torre d’En Lloris i Annauir, gaudiran d’un concert cadascuna d’elles.

El cinema segueix tenint un paper destacat a l’edició. Dues pel·lícules de comèdia de gran repercussió ompliran les places de Sant Pere i la plaça de l’Hort de Mora. ‘100 Metros’ pel·lícula inspirada en la història de Ramon Arroyo, un jove diagnosticat d’esclerosi al que li van dir que no seria capaç de caminar ni cent metres, o l’humorística ‘Villaviciosa de al lado’.

Per últim, destacar el concert del Cor de la Generalitat Valenciana al Gran Teatre. El 12 de juliol, aprofitant l’aniversari dels 30 anys del Cor, s’ha integrat al programa de Xàtiva a la Fresca aquest concert basat amb fragments populars d’òpera i sarsuela. Sota la direcció del xativí Francesc Perales, que recentment ha sigut guardonat com acadèmic de nom de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El programa 'Xàtiva a la fresca' tornarà a oferir cultura estival als carrers de la ciutat i les pedanies

Aquesta edició compta a 7 programacions diferents; música, cor i cinema formen part de la programació d’aquest any. Cal recordar que l’accés és gratuït fins a completar aforament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here