El Centre Històric de Gandia guanya 1.200 places d’aparcament

0
1022
Un dels moments de la roda de premsa.

La regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alícia Izquierdo; el coordinador de l’àrea d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori; i el regidor de Ciudadanos, Ciro Palmer, han anunciat la materialització del rescat de l’aparcament del Serpis que passa a ser municipal, després d’una sentència judicial que obligava a l’Ajuntament a fer-se’n càrrec pels impagaments a l’empresa concessionària durant l’anterior legislatura.

Situació que ha estat aprofitada pel govern local per a cometre una sèrie de millores, la més important és la baixada dels preus, un 70 per cent, a partir de l’1 de juliol, equiparant-lo a l’altre pàrquing municipal de la plaça Prado: 1 € (hora), 5 € (24 h), 50 € (abonament mensual 24 h), 30 € (mensual, diürn) i 20 € (mensual per a motos). A més a més, cal sumar-li els descomptes del 50% l’hora que podran regalar als seus clients els comerços, bars i restaurants del Centre Històric, el que podria fins i tot fer gratuïta l’estada a l’aparcament.

I és que l’objectiu també és “la dinamització comercial i turística del centre de la ciutat que guanya 1.200 places d’aparcaments a preus molt assequibles, com demostra l’èxit del pàrquing del Prado”, ha assegurat Izquierdo, qui ha anunciat que, amb eixe objectiu de ser el pàrquing de referència del centre per als visitants, es canviarà el nom del pàrquing i es dirà “Centre Històric”. “En breu posarem en marxa una campanya de promoció, als mitjans, xarxes socials i al carrer, amb la instal·lació de estands informatius per a la ciutadania sobre els nous preus”.

En la mateixa línia, Palmer ha recordat que un dels objectius del seu grup des de l’inici de la legislatura era rebaixar els preus del pàrquings, perquè siguen un al·licient per dinamitzar el comerç. “El Centre Històric va a tindre 1.200 places a preus econòmics, un desavantatge que tenia front a les grans superfícies de la perifèria, a més dels descomptes a clients que pot eixir-los gratis”.

Nou accés

Altres de les millores seran la seguretat de les instal·lacions i l’accessibilitat. Gregori ha anunciat que el departament d’Urbanisme treballa ja “en una entrada nova i molt bonica davant de la passarel·la que podria permetre contemplar les muralles soterrades. Les obres podrien estar enllestides per a la Fira”.

D’altra banda, per a principis de gener podria fer-se efectiva la unitat d’utilitat de les targes dels aparcaments del Prado i el futur Centre Històric.

Èxit del Prado

Amb xifres en la mà, Gregori ha destacat el magnífic balanç del pàrquing del Prado des que es produira la rebaixa de preus idèntica a la que es pretén aplicar al Centre Històric. Així, de setembre de 2016 a maig de 2017, va augmentar un 16’8 els ingressos, un 212% els abonaments (més de 400) i un 25’6% el flux de rotació. “Això ens demostra que la modificació de preus a la baixa, no només no perjudica la facturació, sinó que l’augmenta i li dóna utilitat i dinamisme al pàrquing”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxeu ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here