El centre de dia de la Font de la Figuera entra en l’última fase per a la seua apertura

0
2198
Imatge de la visita a les obres del centre de dia de la Font de la Figuera

El centre per a persones majors i persones amb diversitat funcional tindrà 40 places i generarà 9 llocs de treball directes

El director general d’Infraestructures de Serveis Socials de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Enric Juan, ha anunciat que el centre de dia de la Font de la Figuera “es troba ja en l’última fase prèvia a la seua obertura”.

Així ho ha assenyalat després de la seua visita a les obres del centre acompanyat per l’alcalde del municipi, Vicent Muñoz, amb qui s’ha reunit per a concretar els últims detalls d’aquest projecte les obres del qual està previst que finalitzen en les pròximes setmanes i a partir d’ací, ha assenyalat el director general, “s’iniciaran els tràmits de cessió perquè el gestione la Conselleria”.

El director general d’Infraestructures de Serveis Socials ha destacat així mateix que l’obertura del recurs generarà “9 llocs de treball directes” entre infermers, medique, tècnic en activitats socioculturals, psicòleg, treballador social i personal de serveis.

Es tracta d’un centre, ha indicat, que “donarà resposta a través de serveis i activitats tant a les persones majors de 65 anys com a persones amb diversitat funcional i a les seues famílies, ja que es tracta d’un recurs mixt”.

Enric Juan ha destacat que aquest tipus de recursos en zones de l’interior de la Comunitat Valenciana “permet a les persones en situació de dependència i amb major vulnerabilitat romandre prop dels seus municipis i comarques i no haver de desplaçar-se a altres llocs per a accedir als serveis que requereixen”.

Pla conjunt

El centre de dia de la Font de la Figuera s’inclou en el Pla d’Infraestructures Socials de la Conselleria, Diputació de València i ajuntaments, basat en el treball conjunt de les administracions i en la col·laboració, cooperació i lleialtat institucional per a crear recursos en aquells municipis on existeixen necessitats socials de les persones més vulnerables.

Així, els municipis col·laboren amb la cessió de sòl o d’infraestructures a rehabilitar, la Diputació s’encarrega de l’obra i és la Conselleria d’Igualtat qui es fa càrrec de l’equipament dels mateixos i del concert de places.

El centre, que se situa en un entorn inigualable i molt simbòlic per a la gent de la zona, el podran gaudir no sols les persones de la Font de la Figuera sinó els de tota la comarca “gràcies a la col·laboració entre les tres administracions ” ha assenyalat el director general.

Del projecte es pot destacar el disseny innovador que juga amb la ventilació i la il·luminació natural i l’ús de mesures d’eficiència energètica i ús d’energies renovables.

A més, s’ha introduït un sistema de mampares mòbils que generarà espais flexibles transformables als diferents usos que es vulguen donar i obrint el centre al jardí exterior de jocs o al pati interior segons necessitats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here