Centenars de persones participen a Sagunt en la cadena humana per protegir la platja d’Almardà

0
1218
Imatge de la cadena humana realitzada a Sagunt (foto @divewiththebest)

Els veïns es queixen de la degradació de la costa que provoca des de l’increment de les pedres a l’augment dels corrents marins

Este diumenge la platja d’Almardà de Sagunt ha viscut una jornada de protesta en la que centenars de veïns i visitants han particpat en una cadena humana per protestar per la degradació que pateix este espai des de fa dècades.

La iniciativa organitzada per l’Associació de Veïns de les Platges d’Almardà, Corinto i la Malva-rosa ha consistit en una cadena humana per visualitzar la protecció de la línia marítima en la que es demana a Costes i a l’Ajuntament de Sagunt una “solució definitiva a la regressió” i “recuperar l’estat original de les platges d’arena”.

Es recorda que actualment prop de 4.000 persones viuen en aquesta zona de platja durant l’hivern, però a l’estiu arriben a quadruplicar-se assolint les 16.000 persones en este espai costaner. Els veïns destaquen els danys causats pels temporals que han degradat la línia de costa, la qual cosa ha provocat un increment de les pedres, així com també més prfunditats i corrents més forts.

Els veïns i veïnes se senten discriminats respecte als veïns de platges que fiten pel nord, on diuen que sí que estan fent treballs de recuperació. “S’ha preparat un projecte per a fer huit espigons a la zona nord d’aquesta platja, a la zona de la Llosa i Almenara, i resulta que no han preparat cap projecte per a protegir aquesta zona de platja”, ha assegurat Elvira Serrano, de l’Associació de Veïns d’Almardà, Corinto i la Malva-rosa, de Sagunt.

Segons els convocants, “l’estat actual de la platja no és conseqüència d’una acció de la naturalesa sinó de la intervenció de l’home” i atribueixen l’estat de les platges a l’ampliació del port de Borriana i els espigons en la costa sud de Castelló, que “han fet que aquestes platges, que eren bàsicament d’arena, es convertisquen en un pedregar”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here