Centenars de veïns reclamen l’arribada del tren de rodalies al Port de Sagunt

0
813
Imatge de la manifestació que es va produir al port de Sagunt

La marxa va congregar veïns i veïnes de Sagunt i del Port de Sagunt que van recórrer els carrers per a reivindicar la línia i va concloure amb la lectura d’un manifest

Els carrers del Port de Sagunt van acollir dijous la marxa reivindicativa, convocada per la Plataforma Tren de Cercanías a Puerto de Sagunto, per instar el Ministeri de Foment a incloure en els Pressupostos Generals de l’Estat una partida per a poder portar este transport per a l’ús i gaudi públic.

A este acte va acudir l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, acompanyat per regidors i regidores de tots els partits polítics del municipi i representants de diverses associacions i col·lectius de la ciutat.

En finalitzar la marxa, la periodista local María José Gimeno va llegir un manifest en el qual s’argumentava la immediata necessitat d’esta línia ja que, el Port de Sagunt “amb més de 44.000 habitants, només té transport directe a València amb autobús, per este motiu l’arribada del tren seria un fet de gran rellevància en l’àmbit social i d’accessibilitat al transport públic”. Respecte als desplaçaments a València i Castelló, “cada dia es realitzen milers i, no obstant això, no existix accés directe a la xarxa de rodalies, ja que l’estació de Renfe es troba a cinc quilòmetres de distància”. També es feia menció al fet que, en el Ple de l’ajuntament es van aprovar esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat, es van presentar mocions i escrits i es va aprovar un Projecte No de Llei, però “no necessitem escrits, necessitem fets que demostren que hi ha voluntat per a dur a terme el projecte”.

El manifest també posava l’accent que la Generalitat Valenciana va finançar un estudi, realitzat per l’empresa INECO, en el qual quedava acreditada “la viabilitat tècnica i econòmica del projecte, utilitzant les vies existents, que en l’actualitat arriben fins a Arcelor i passen a penes a un centenar de metres del nucli del Port de Sagunt”. A més, en este estudi s’estimava un cost de “menys de tres milions d’euros, quantitat que qualsevol Ministeri pot assumir”, recollia el manifest.​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here