El CEIP la Sènia de l’Alcúdia de Crespins augmenta l’eficiència energètica amb el pla de manteniment d’escoles

0
2044
L'alcalde Pepe Garrigós ha acompanyat en la visita a Marzà i a Amigó

El centre escolar ha rebut este dimarts la visita del conseller d’Educació, Vicent Marzà, i de la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó

El col·legi La Sènia, a l’Alcúdia de Crespins, ha millorat l’eficiència energètica i l’aïllament tèrmic de les seues instal·lacions gràcies a les obres que s’han realitzat en el marc del Pla Municipal de Manteniment d’Escoles que desenvolupa la Diputació de València en col·laboració amb la Conselleria d’Educació i els ajuntaments.

La vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, i el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, han visitat el centre educatiu del municipi de La Costera acompanyats per l’alcalde, Pepe Garrigós, altres membres de l’equip de govern local i representants de la comunitat educativa local.

El conseller d’Educació ha apuntat que «gràcies a l’estreta col·laboració de la Diputació de València, estem millorant moltíssim l’eficiència energètica dels centres educatius de les comarques de València i, en aquest cas, de centres de la Costera».

Marzà ha afegit que «amb el treball colze amb colze amb institucions com la Diputació per a dur endavant un projecte tan beneficiós com tindre aules amb una eficiència energètica digna, sense deixar de banda el Pla Edificant, mitjançant el qual col·laborem amb els ajuntaments, hem creat una nova forma de treballar per obrir el camí cap a les infraestructures escolars que el nostre alumnat es mereix».

«A dia de hui, per exemple, en Edificant tenim assignats per part de la Conselleria 110 milions d’euros en 48 ajuntaments de les comarques de València per a millorar les infraestructures en 89 centres educatius, 21 d’ells centres de nova construcció», ha assenyalat.

Maria Josep Amigó ha explicat durant la visita que «invertir en el manteniment d’aquests centres és molt necessari, perquè per als anteriors governants l’educació pública no resultava prioritària; i en segon lloc, perquè els consistoris, a conseqüència del seu infra-finançament, no disposen dels recursos suficients per poder sufragar aquest tipus d’actuacions».

La vicepresidenta ha recordat, a més, que la competència del manteniment dels col·legis d’infantil i primària «correspon als ajuntaments, però no sempre compten amb els recursos suficients per poder mantenir en òptimes condicions un parc d’escoles generalment envellit».

L’alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Pepe Garrigós, ha expressat la seua satisfacció amb la col·laboració entre les tres administracions per millorar les escoles valencianes i ha mostrat el seu agraïment perquè la Diputació tinga com a prioritat invertir en educació assegurant unes aules dignes.

Les obres de millora i condicionament d’aquest centre d’educació d’infantil i primària s’han realitzat amb una inversió de 130.000 euros del Pla Municipal de Manteniment d’Escoles 2017 de la Diputació de València. L’actuació ha consistit en el canvi de les portes i finestres del centre per tal de millorar la seua petjada ecològica, l’eficiència energètica i el condicionament tèrmic de l’edifici.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí