CCOO exigeix l’obertura dels centres de salut a les vesprades en el Departament de la Ribera

0
2067
Conselleria de Sanitat.

El sindicat acusa a la Conselleria de Sanitat de que «copia les males pràctiques de la gestió privada tancant els centres de salut a les vesprades»

La Secció Sindical de CCOO en el Departament de Salut de la Ribera exigeix l’obertura dels centres de salut a les vesprades en aquest departament. Aquesta secció sindical denuncia que les retallades que Ribera Salut feia en el departament, ara els realitza la Conselleria de Sanitat en tot el Sistema Valencià de Salut.

«Quan Ribera Salut gestionava el Departament de Salut de la Ribera, amb la finalitat d’obtindre beneficis, reduïa la contractació de professionals a l’estiu i tancava els centres de salut a les vesprades», apunten des del sindicat. CCOO la Ribera, en el seu moment, va denunciar aquesta situació ja que només afectava els usuaris d’aquesta comarca, minvant la qualitat assistencial que rebien. Després de la reversió, afirmen que la Conselleria de Sanitat «ha continuat amb aquesta pràctica que tant va criticar en el seu moment, i a més l’ha aplicada en la resta de departaments de salut de la Comunitat Valenciana, excusant-se en la falta de professionals, sent el vertader motiu l’estalvi de contractacions, sense tindre en compte la salut dels i les usuàries».

Des de CCOO manifesten que no entenen que durant el mes de juliol i setembre, quan l’activitat tant educativa com empresarial estan al 100%, es disminuïsca l’atenció en els centres de salut tancant les consultes de vesprada, «ja que això repercuteix en un augment de la pressió assistencial a l’Hospital de la Ribera, que tampoc es reforça amb més personal i acaba estant saturat».

A més alerten que aquesta mesura afecta negativament en la labor assistencial sobrecarregant als i les professionals. Cal destacar que aquesta zona de salut incrementa en un 75% la seua població a l’estiu en ser zona turística. «Exemple d’això ha sigut la celebració de dos grans festivals a la platja de Cullera, Zevra i Medusa, que van acollir a més de 100.000 persones cadascun, tot això sense haver augmentat el personal sanitari en el centre de salut, la qual cosa encara evidència més la necessitat que els centres de salut estiguen oberts en horari de vesprada».

«La mala gestió i previsió de la Conselleria de Sanitat demostra que alguna cosa està fallant en el Sistema Valencià de Salut, generant un malestar entre els i les pacients que consideren que s’està oferint un servei sanitari deficitari», lamenten des de CCOO. Per tot això, la secció sindical de CCOO sol·licita a la Gerència del Departament de Salut de la Ribera i a la Conselleria de Sanitat que rectifiquen i que durant el mes de setembre s’òbriguen els centres de salut al 100% a les vesprades, a més de que es prenguen les mesures necessàries per a evitar la saturació del servei d’urgències i el col·lapse de l’hospital.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí