CCOO denuncia una situació de «saturació» de les Urgències de l’Hospital de Xàtiva

0
2163
Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva

Afirma el sindicat que s’ha creat una nova Unitat de Pre Ingrés sense un increment de la plantilla assignada a la mateixa

La Secció Sindical de CCOO de l’Hospital de Xàtiva ha denunciat una situació de saturació permanent del Servei d’Urgències de l’Hospital Lluís Alcanyís, que afirmen que es dóna des de fa mesos i genera «un gran descontent i preocupació tant entre el personal sanitari com entre els pacients».

Asseguren des del sindicat que l’enorme demanda de serveis de la població està ocasionant situacions inadmissibles tant per als usuaris com per als treballadors. CCOO assenyala que hi ha pacients en llits durant dies «en condicions impròpies d’un servei com este i falta d’atenció adequada als malalts per l’escassetat de recursos humans».

A més, afegeixen que s’ha dotat a aquest servei d’una nova unitat sense un increment de la plantilla assignada a la mateixa, la UPI (Unitat de Pre Ingrés), on s’aparca temporalment als pacients sense que en molts casos estiguen sotmesos a l’observació i vigilància adequades amb el risc que açò comporta.

Des de CCOO lamenten que «aquesta situació que s’arrossega des de fa anys provoca la insatisfacció dels ciutadans i del personal, estrès, insuficiència i impotència; una deterioració cada vegada major de les condicions de laborals».

Alerten així també que no es tracta ja d’un problema puntual de pics de demanda assistencial com el cas de la grip, i que la causa es troba en les complicacions de les patologies cròniques d’una població cada vegada més envellida i el minvament de recursos humans. Aquest increment de les persones ateses en els últims temps no ha suposat dotar de més personal al servei.

El sindicat afirma que fins al moment les urgències de l’hospital han estat funcionant «gràcies a la professionalitat del personal i a la compressió dels/as usuaris/as, mentre que en paral·lel la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i l’adreça del Departament han desatès sistemàticament les nostres demandes, dedicant-se a donar solucions minses i temporals a una situació de degradació permanent i de caràcter estructural».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí