CCOO denuncia que el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent perd un terç del pressupost per falta de personal

0
2119
Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

El sindicat afirma aproximadament uns 600.000 euros destinats al pla d’inversions hauran de retornar-se a la Conselleria d’Hisenda

La secció de CCOO del Departament de Xàtiva-Ontinyent denuncia que s’ha perdut un terç del pressupost perquè no hi ha suficient personal per a tramitar les adjudicacions. El sindicat atribueix a la falta d’inversió en recursos humans de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que es patisca la pèrdua d’aproximadament uns 600.000 euros destinats al pla d’inversions d’aquest departament, la qual cosa suposa un 31% del pressupost inicial.

Des de CCOO s’explica que el Departament de Compres està format per sols dues persones, responsables de tramitar les adjudicacions de nou material destinat a la substitució i modernització d’equipament i aparataje sanitari. Així conclouen que «el dèficit de personal i el recent canvi normatiu que permet gestionar els expedients de licitació de compres ha fet impossible poder traure avant les tramitacions en un curt espai de temps».

El sindicat apunta que la direcció del Departament en una reunió mantinguda el dia 15 d’aquest mes va comunicar als Caps de Servei, que d’una dotació inicial de 2 milions d’euros destinada per la Conselleria a la substitució i modernització d’equipament i aparataje sanitari, només es podria fer efectiva el 69% de la mateixa.

D’una banda, l’aprovació de la nova norma per la qual es regulen les adjudicacions i contractacions a les empreses proveïdores d’equipament i aparataje no va ser efectiva fins al mes de juny, la qual cosa implica una evident falta de previsió i de facto, un retard en l’inici en la tramitació de les mateixes.

Per un altra banda, la falta de personal en el Departament de Compres ha provocat que no hi haja temps material per a tramitar els expedients necessaris abans del 31 de desembre «pel que irremeiablement s’haurà de retornar gran part del pressupost a la Conselleria d’Hisenda, en concret 600.000 euros que no han pogut ser utilitzats».

«Deterioració progressiva i constant»

CCOO denucnia que «la nul·la inversió en personal que s’arrossega des de fa anys, l’enorme demanda de serveis de la població, cada vegada més envellida, unida a l’ara falta d’inversió en aparataje i equipament està provocant una deterioració progressiva i constant per al Departament».

El sindicat denuncia que s’està ocasionat situacions inadmissibles tant per als usuaris com per als treballadors, com per exemple l’increment en els temps d’espera en proves diagnòstiques i intervencions quirúrgiques pel dèficit de modernització i renovació d’aquest aparataje i les consegüents sobrecàrregues de treball per al personal. Aquesta situació provoca la insatisfacció de pacients i personal, alhora que una deterioració cada vegada major de les condicions laborals.

Dos exemples recents que posen de la falta d’inversió són les noves Urgències de l’Hospital d’Ontinyent que van començar a funcionar al juny de 2017 i a dia d’avui encara no tenen la promesa dotació de personal necessària i també, el servei d’Urgències de l’Hospital de Xàtiva, que malgrat el col·lapse que pateix tots els anys té una plantilla que no s’ha incrementat des de l’any 2007.

CCOO denuncia la perpetuació en el temps de la pèrdua de 8.000 llocs de treball en la Conselleria de Sanitat que afecta també a aquest Departament de Salut, per la qual cosa des d’aquest sindicat exigim una vegada més un major grau d’implicació per a revertir una situació de degradació que ja s’ha perllongat massa en el temps

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí