CCOO denuncia a l’Hospital de la Ribera davant Treball per les condicions de nefrologia

0
1382
Imatge de la consulta de nefrologia de l'Hospital de la Ribera

El sindicat denuncia que des de fa mesos la consulta està en una «antiga cambra de bany reformada» sense ventilació ni il·luminació directa i «sense espai suficient»

Comissions Obreres (CCOO) ha denunciat a l’Hospital de la Ribera d’Alzira davant inspecció de treball per les condicions de treball de la consulta de nefrologia del centre, ja que des de fa mesos està situada en una «antiga cambra de bany reformada» sense ventilació ni il·luminació directa i «sense espai suficient» perquè els professionals efectuen el seu treball.

La secció del sindicat en aquest centre de salut va interposar una denúncia davant la Inspecció de treball el passat 18 d’agost com a conseqüència de la falta de col·laboració de l’empresa -Ribera Salut- per a resoldre les condicions de la consulta de nefrologia, segons ha indicat l’organització en un comunicat. L’Inspector de Treball va realitzar una visita a les dependències del centre hospitalari el passat 1 de setembre per a reconèixer les instal·lacions i procedir a la verificació de la denúncia presentada per CCOO.

La consulta de nefrología, segons el sindicat, «no disposa de ventilació ni il·luminació directes, ni espai suficient per a poder realitzar el treball amb condicions que respecten la normativa sobre salut laboral». La sala és «tan reduïda que no permet mantenir la privadesa, mobilitat, intimitat i el compliment de la Llei de Protecció de Dades, perquè es visita a dos pacients al mateix temps, separats per un envà sense porta», han agregat des de Comissions Obreres. «Des que es va canviar, fa mesos, la ubicació de la consulta de nefrología, en les dependències d’una antiga cambra de bany, ara reformat i destinat a visitar als pacients, CCOO ha vingut sol·licitant a l’empresa que canviara de lloc la consulta, per considerar que aquest recinte no reuneix les condicions adequades ni l’espai suficient», han explicat.

«Falta d’inversions»

CCOO va demanar el canvi de la consulta en el Comitè Mancomunat de Salut Laboral del Departament de la Ribera i davant l’Inspector de Treball de forma verbal. Com l’empresa no va realitzar «cap gestió per a millorar les condicions, el sindicat s’ha vist obligat a presentar la denúncia davant la Inspecció de Treball perquè inste a l’empresa a cercar una nova ubicació».

El sindicat s’ha referit també a la «falta d’inversions en el departament de la Ribera, inclòs l’Hospital de la Ribera, en dotació, reparació i restitució dels equipaments mèdics i mobiliaris deteriorats pel seu ús durant els últims 18 anys». Gran part del mobiliari de les consultes i un altre equipament «han sigut una inversió per requeriment d’Inspecció de Treball i a instàncies de les denúncies de CCOO». Comissions Obreres ha reclamat a més inversions en alta tecnologia; que es nomene amb la «major celeritat possible» un nou comissionat en el departament de Salut de la Ribera, després de la renúncia d’Antonio Enguix, i un augment de la plantilla del centre, així com que s’efectuen les substitucions del personal en el Centre de Salut d’Alzira.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí