CCOO crida a la vaga de dijous als 20.000 treballadors del tèxtil valencià

0
2024
Cartell de la convocatòria a la vaga del tèxtil del dijous 19J

El sindicat afirma que un sector en creixement que ha generat més de 900 milions d’exportacions en 2017 no pot mantenir salaris per sota dels 14.000 euros

Este dijous 19 de juliol les 20.000 persones ocupades en el sector tèxtil del País Valencià estan cridades a la vaga convocada per CCOO d’Indústria. Per al sindicat, un sector en creixement, les empreses del qual que han generat més de 900 milions d’exportacions en 2017, no pot mantenir salaris per sota dels 14.000 euros anuals. L’atur afecta a més de 90.000 treballadors i a 6.300 empreses en tot l’Estat.

Després de diversos mesos, «els avanços experimentats en la taula negociadora no han sigut suficients perquè CCOO puga subscriure un acord de conveni col·lectiu que no respecta els paràmetres mínims adoptats per aquest sindicat i UGT en el recent Acord per l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AENC)», apunten des del sindicat. A pesar que la patronal ha oferit un ajustat increment del 2%, 2% i 1,8% per als anys 2018, 2019 i 2020 amb caràcter general, convertibles en 3% d’increment per als salaris més baixos, «no compleixen amb el requisit de comptar amb un salari mínim de 14.000 euros conforme arreplega l’acord estatal».

CCOO d’indústria afirma que «s’ha vist obligada» a convocar la vaga en el sector després de proposar la defensa d’aqueix salari mínim de 14.000 euros com a sòl salarial, per a la recuperació d’un sector que no pot devaluar més les condicions salarials, perquè la competitivitat no passa per la precarietat salarial.

Contenció salarial durant la crisi

CCOO manifesta que les persones ocupades en el sector tèxtil «han fet esforços de contenció salarial durant els anys de crisis, en línia amb les dificultats en les empreses. Ara, per a CCOO és el moment de recuperar la senda de creixement i repartir part d’aqueixa recuperació».

CCOO d’Indústria fa una crida a secundar la vaga del tèxtil el pròxim 19 de juliol, especialment en les comarques centrals, donada la incidència que té el sector sobre l’ocupació i el creixement local. Les comarques centrals concentren el 70% del tèxtil a el País Valencià, i és determinant per a l’economia de moltes famílies, que han patit els efectes devastadors de la crisi. Para CCOO, és el moment de passar a l’ofensiva.

Després de la signatura del recent AENC no és possible signar un acord de l’envergadura del tèxtil, perquè devalua el discurs que han sostingut les organitzacions sindicals majoritàries CCOO i UGT, enfront de CEOE i CEPYME, i posaria en risc el desenvolupament del mateix.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí