Catarroja inicia els treballs d’adequació per als horts urbans

0
1708
Catarroja
Treballs d'adequació per als horts urbans.

L’ajuntament de Catarroja ha anunciat que està treballa durant l’estiu per a habilitar la parcel·la que a partir del mes de setembre acollirà els horts urbans. D’aquesta manera, segons indiquen fonts municipals, el municipi comptarà amb un espai per a la participació del veïnat que fomenta valors de respecte del nostre entorn i que al seu torn gira la mirada fins a la nostra essència com una comarca dedicada al cultiu de l’horta.

Durant els mesos d’estiu, l’ajuntament de Catarroja ha contractat 4 persones del municipi, mitjançant un Pla Especial d’ocupació gestionat pel SEPE amb una aportació de 12.500 euros, perquè s’encarreguen de la recuperació i la neteja d’aquest espai. Els treballs inclouen la parcel·lació del mateix i la transformació en una àrea destinada al cultiu de productes de la terra, amb una vocació formativa i de respecte a l’entorn, asseguren des del consistori.

“Els Horts Urbans tenen uns importants valors socials entre les persones que participen, ja que els permeten ocupar el seu temps, afavoreixen la creació d’un teixit de noves relacions i milloren la seua qualitat de vida mitjançant una activitat física molt positiva. També tenen un alt valor ambiental per a la ciutat, ja que esdevenen nous espais verds públics en els quals l’horta és la protagonista. A més seran persones del municipi les que s’encarregaren de l’adequació d’aquests, dotant-los d’un major sentit de pertinença”, explica Elisa Gimeno, regidora de Medi Ambient.

Segons recorden les mateixes fonts, l’ajuntament de Catarroja va llançar fa uns mesos la convocatòria per al cultiu de 20 parcel·les d’horts urbans sostenibles. Des de la regidoria de Medi Ambient es concedeix l’ús d’aquests espais per un període de dos anys, prèvia sol·licitud de les persones interessades i havent d’assumir aquestes, els deures i drets recollits en l’ordenança municipal reguladora dels horts urbans mitjançant declaració responsable. D’altra banda, es té previst la reserva d’un 25% dels horts a persones jubilades i altres grups socials.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here