Catarroja comença l’adequació de les motes del Port

0
1931
Imatge dels treballs que es realitzen a Catarroja.

Està previst que les obres finalitzen en un període de 8 setmanes

Aquesta setmana han començat els treballs de restauració de les motes dins del canal del Port de Catarroja. Aquesta acció promoguda per la regidoria d’Agricultura consisteix en el desbrossament i reparació de les motes, entre els trams que van del motor del Alfafarenc fins el terme de València, límit de Perellonà, amb uns dos quilòmetres de longitud, en tots dos marges.

“La compatibilitat d’usos al Parc és important de mantindre i per això, cal un bon estat de les infraestructures. D’aquesta manera, la reparació de motes és una demanda dels tancats del Parc per tal de mantindre en òptimes condicions la infraestructura que linda amb el canal del Port i que els afecta pels diferents nivells de l’aigua del llac al llarg dels cicles del cultiu de l’arròs”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja.

El cost total de l’obra és de 43.885,21 euros de les quals s’ha rebut una subvenció per import de 9.200,76 euros per a l’execució del fons FEADER (Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural) en el marc de Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana, gestionades per la Conselleria d’Agricultura. Els treballs han començat una vegada s’ha arreplegat l’arròs als camps que linden en aquest tram, i està previst que finalitze en 8 setmanes.

“Desde la regidoria d’Agricultura continuem sumant actuacions dins del la part del Parc Natural del nostre terme. Així doncs, ja realitzades tenim l’adequació de la sèquia Rambleta (48.000 euros) o la reparació i manteniment de camins rurals (20.000 euros), així com altres que començaran en breu com el reasfaltat del camí del bony (30.000 euros) en les parts més deteriorades, també ja en licitació reacondicionaments per a després de la collita d’enguany dels camí del Rei, Malecón i Sèquia d’Albal (37.000 euros) així com el dragat del Port o el desenvolupament de Pla especial del Port on contemplem renaturalitzar algunes zones”, explica Elisa Gimeno, regidora d’Agricultura i Medi Ambient.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí